Trendalelke - Blogmagazin nőknek http://trendalelke.hu Sun, 16 Jun 2019 21:38:14 +0200 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Az animációs filmek Mekkája lesz Kecskemét 5 napig! Igazi összművészeti fesztivál lett a KAFF http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3113-az-animacios-filmek-mekkaja-lesz-kecskemet-5-napig-igazi-osszmuveszeti-fesztival-lett-a-kaff http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3113-az-animacios-filmek-mekkaja-lesz-kecskemet-5-napig-igazi-osszmuveszeti-fesztival-lett-a-kaff Az animációs filmek Mekkája lesz Kecskemét 5 napig! Igazi összművészeti fesztivál lett a KAFF
A Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivállal párhuzamosan, a kellemes alkoholos nedűk társaságában igazi filmkülönlegességekkel - több mint 300 film látható nyolc helyszínen -, fényfestéssel, animációs gyerekfoglalkozással, koncertekkel, könyvbemutatókkal, kiállítással csábít a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), amelynek 11. alkalommal lesz a…

 

14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF)

 

2019. június 19-23.

 

26 európai országból 134 alkotással neveztek

A több mint 200 beérkezett magyar nevezésből összesen 2 egész estés alkotás, 14 diákfilm, 22 rövidfilm, 23 televíziós sorozatepizód és 28 alkalmazott animáció került a 14. KAFF versenyprogramjába. A KAFF idejével párhuzamosan zajlik a 11. Európai Animációs Játékfilm és TV-Film Fesztivál, melynek versenyében 6 egész estés alkotás, 28 sorozatepizód és 6 speciál szerepel. Az idei fesztivál zsűrijében többek közt olyan neves animációs filmesek vannak, mint az Oscar-díjas Michaël Dudok de Wit holland és az Oscar-jelölt Ishu Patel indiai animációs rendezők, Csupó Gábor, többszörös Emmy-díjas animátor, a Klasky–Csupo animációs stúdió alapítója, valamint Mohamed Ghazala, a Nemzetközi Animációs Szövetség (ASIFA) alelnöke. Az idei szemle unikuma lesz, hogy a negyven évvel ezelőtt Oscar díjat nyert Rófusz Ferenc is ringbe száll, némelyek szerint igen provokatív, megosztó filmjével, Az utolsó vacsorával.

A közönségnek is lehetősége nyílik véleményének a kinyilvánítására. A legutóbbi alkalomhoz hasonlóan Kecskemét térségének 12 településén ugyancsak lesznek kultúrházi vagy könyvtári vetítések, és az ott lakók is díjhoz juttathatnak egy alkotót.

 

 

Bemutatkozik Afrika

A KAFF ezúttal is népszerűsít egy földrészt. A közönség most - az Európában alig ismert – afrikai animációs filmekből kap ízelítőt. De Ázsia is megmutatja magát a versenyen kívüli programban, amelyben iráni alkotásokkal épp úgy lehet majd találkozni, ahogy japánokkal is, hiszen a szervezők nem feledtek el megemlékezni a japán–magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulójáról. Ez utóbbi alkalomból a két nemzet animációs szakmai együttműködésének négy évtizedét reprezentáló kiállítás is nyílik.

 

A Trendalelke programválogatása:

 

 

Animációs workshop

 

Helyszín: Kecskeméti Pagony, Szabadság tér 2.

Időpont: 2019. június 19., szerda, 9:00–10:30

 

Gyerekeknek szóló műhelyfoglalkozás, ahol a legkisebbek is kiélhetik a kreativitásukat és a rajzolás mellett belekóstolhatnak az animációs filmek készítésébe is.

Kétféle technikát is kipróbálhatnak:

 • Állatmaszk és pixillációsfilm-készítés a kiállításon is szereplő Petya és a Tulipán és a Boszorkánycica mesékhez kapcsolódóan. A maszkot viselő gyerekek a pixilláció során saját maguk képkockánként rögzített mozgatásával válnak a film főszereplőivé.
 • Thaumatrope, azaz forgó mozi készítés, amit haza is lehet vinni.

A foglalkozást Bognár Éva Katinka animációsfilm-rendező vezeti.

Korosztály: 5-10 éves

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Pagony könyvesbolt elérhetőségei: (70) 290 2820, kecskemeti@pagony.hu

Bognár Éva Katinka az animációsfilm-rendezés mellett könyvillusztrációk rajzolásával is foglalkozik. A Pagony Kiadónál megjelent könyvei közül kettő is bekerült a Magyar Gyermekirodalmi Intézet TOP50 listájára 2017-ben (Harcos Bálint: A boszorkánycica), illetve 2018-ban (Kertész Erzsi: Ludmilla megoldja). Ezen alkotások megtekinthetőek egy kiállítás keretében a Pagonyban, 2019. június 19., 9:00 – június 23., 12:00 között.

 

 

Itahasi Haruko Napocska: Papírbábok és animációk c. kiállítása

 

Helyszín: Ifjúsági Otthon, Tükörterem, Kossuth tér 4.

Látogatható: 2019. június 19., szerda – június 22., szombat, naponta 10:00 – 18:00 óráig

 

Itahashi Haruko (Napocska) 1986-ban Japánban született. Az Oszakai Egyetemen magyar szakra járt, ahol 2010-ben szerzett diplomát. Animációs pályáját gyakornokként a Kecskemétfim stúdióban kezdte. A 2011/2012-es tanévben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen animációt tanult. Több japán cégnek is dolgozott animációs rendezőként, képes forgatókönyv-rajzolóként, karakter- és háttértervezőként. Jelenleg szabadúszó grafikusként és animációs alkotóként reklámokat, webgrafikákat készít és kiadványtervezéssel foglalkozik. Panic Screen (Pánik a vásznon) című filmje 2014-ben első díjat nyert az 1. Japán Kézműves Animációk Versenyén.

A kiállításon a papírból készült egyedi animációs bábfigurák mellett papírból kivágott, aprólékosan megmunkált festett kulisszaképek láthatók. A tárlattal párhuzamosan Itahashi Haruko animációs műhelyfoglalkozást is tart a Primanima Játszóházban.

 

 

Vízipók-csodapók

 

Helyszín: Magyar Naiv Művészek Múzeuma, Udvar, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2019. június 19., 21:00

 

Magyar egész estés film, 1983, 01h 12m

Rendező: HAUI József; SZABÓ Szabolcs; SZOMBATI SZABÓ Csaba, Producer: MIKULÁS Ferenc; DR. MATOLCSY H. György, Gyártásvezető: VÉCSY Vera, Irodalmi forgatókönyv: BÁLINT Ágnes; KERTÉSZ György, Dramaturg / Dramaturge: BÁLINT Ágnes, Hang: BÁRSONY Péter, Operatőr: POLYÁK Sándor; CSEPELA Attila; HENRIK, Irén, Vágó: CZIPAUER János; HAP Magda, Zene: PETHŐ Zsolt, Háttér: MOLNÁR Péter; HEGYI FÜSTÖS László; HEGEDŰS László; HEGEDŰS László, Gyártó cég: Pannónia Filmstúdió

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók). Az 1983-ban készült egész estés rajzfilm digitálisan felújítva 2019 tavaszán újból a mozikba került, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és környezetünk védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon.

 

 

Ballet Senegal koncert

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2019. június 20., csütörtök 17:00

 

A szenegáli és guineai táncosokból és zenészekből áll. A társulatból többen gyermekkoruk óta zenélnek, az anyatejjel szívták magukba a művészetet Afrikában.
A produkciók során rendkívül látványos öltözetekben több hangszert szólaltatnak meg és több nyugat-afrikai népcsoport koreográfiáját mutatják be. A Ballet Szenegál repertoárjában számos nyugat-afrikai tánc szerepel. Például a yela, a kuku, a dundumba, a diola, a serer és Szenegál népi tánca, a mbalax. Legszenzációsabb produkciójuk a peul tánc, mely során az ú.n. „kunnawal” hagyományt, azaz az akrobatikával tarkított óriás tökedényes táncot mutatjuk be. A kiváló művészek az előadások során számos hangszert megszólaltatnak például a laalat, vagy tökhéjedényes csörgőt, a tökedényt, a balafont, a sabar, a djembe és a dundun dobokat.

Tagok:

 • Cheikh Ibrahima FALL
 • Gaye MALY
 • Mouhameth DIOP
 • Evelyn ASIAMA
 • Mbaye NDIAYE

 

 

Macskafogó

 

Magyar Naiv Művészek Múzeuma, Udvar, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2019. június 20., 21:00

 

Magyar egész estés film, 1986, 01h 32m, Rendező : TERNOVSZKY Béla, Producer: DR. MATOLCSY H. György, Animáció: UZSÁK János; FOKY Emmi; HERNÁDI Edit; JENKOVSZKY Iván; KISS Ili; PAULOVICS András; SSHIBIK József; SZALAY Edit; SZÓRÁDY Csaba; TÓTH Zsuzsa; ZSILLI Mária, Irodalmi forgatókönyv: NEPP József, Gyártásvezető: KUNZ Román, Tervezte / Design: MAROS Zoltán; GÉMES József, Operatőr: NAGY Csaba; NEMÉNYI, Mária; VARGA György, Zene: DEÁK Tamás, Gyártó cég: Pannónia Filmstúdió

A Macskafogó a magyar mozgóképi tömegkultúra korszakos – ha nem legfontosabb – darabja, melynek legendás figurái, szállóigévé lett párbeszédei valamennyi magyar néző számára hivatkozási alappá váltak. Az animációs akcióvígjáték, amely számos fősodorbeli filmes műfajt megidéz, így a krimit, a sci-fit, a horrort és a katasztrófafilmeket, továbbá konkrét sikerfilmek, mindenek előtt a James Bond-széria paródiájaként is értelmezhető. A film főbb szerepeit macskák, egerek és patkányok játsszák el, a főhőst egy antropomorf titkos egérügynök, Grabovsky alakítja, akit Pokyóba küldenek, hogy hozza el annak a szerkezetnek a titkos tervét, amely megmenthetné az egércivilizációt a gonosz macskáktól. A KAFF-on a film digitálisan felújított változatát vetítjük, amely 2018 őszén újbóli moziforgalmazásba került. A felújítás munkálatait Ternovszky Béla rendező felügyelte. 

 

 

A világ innenső végén

 

Helyszín: Hírös Agóra, Színházterem, Deák F. tér 1.

Időpont: 2019. június 20., 21:30

 

Rendező : KATABUCHI, Sunao

Japán egész estés film, 2016, 02h 10m, Gyártó cég: MAPPA

Ez a díjnyertes történet egy Suzu Urano nevű lány történetét mutatja be, aki 1944-ben Hirosima tartományban lévő kisvárosba, Kurébe költözik. Ott hozzámegy Shūsaku Hōjōhoz, egy fiatal tisztviselőhöz, aki a katonai bázison dolgozik. Suzu a férje családjával él, ahol gyorsan nélkülözhetetlenné válik, mivel rendkívül kreatívan tud a háborús körülmények között is főzni. 1945-ben az amerikai hadsereg intenzív bombázása Kurét is eléri, ami tragikus hatással van a kisvárosra és lakosaira. Suzu élete örökre megváltozik, de kitartása és bátorsága lehetővé teszi, hogy teljes életet éljen. Ez a gyönyörű, de tragikus történet bemutatja, hogy az emberek a legnagyobb szörnyűségek során is képesek összetartani és újjáépíteni az életüket.

 

 

Varga Zoltán: A kecskeméti animációs film könyvbemutató

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2019. június 21., péntek 10:00

 

A kecskeméti szerző ezúttal a Kecskemétfilm működésének évtizedeit mutatja be, s az itt készült animációs filmek világát ismerteti meg az olvasókkal. A kötet éppúgy részletesen foglalkozik a stúdió krónikájával – a kezdetektől napjainkig –, mint a kecskeméti animációs sorozatok és egyedi filmek elemzésével – a Vízipók-csodapóktól a Magyar népmeséken át a Városi legendákig, a Regöléstől Az éjszaka csodáin át a Balanszig –, miközben a meghatározó rendezői életműveket is áttekinti.

 

Fotó: Raffay Zsófi

 

Kaláka koncert - Válogatás 50 év dalaiból

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2019. június 21., péntek 17:00

 

A Kaláka együttes 1969-ben alakult Budapesten. Verseket énekelnek, és népzenét játszanak saját feldolgozásban. Muzsikájuk sokszínű, és a versekből következően sokstílusú. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja.

A zenekar tagjai:

 • BECZE Gábor – nagybőgő, gitár
 • GRYLLUS Dániel – furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató
 • GRYLLUS Vilmos – cselló, gitár, charango, koboz, doromb
 • RADVÁNYI Balázs – mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba

 

 

Muzsikás és Kacsó Hanga, Berecz István koncert

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2019. június 21., 20 óra

 

Muzsikás együttes és vendégei

 • Kacsó Hanga - ének, tánc
 • Berecz István - tánc

 

 

Fényfestés

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2019. június 21., 22:00

 

Ezúttal a könyvtár homlokzatát festik meg - az afrikai motívumokat afrikai zene kíséri majd.

 

 

Mesterkurzus - Michael Dudok de Witt: A filmnyelv használatáról

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. június 22., szombat, 11:00–12:00

 

Michael Dudok de Wit a nemezetközi zsűri tagjaként vesz részt a fesztiválon. Az Oscar-díjas rendező a filmnyelv használatában szerzett tapasztalatairól fog beszélni, érintve a történetvezetés, az alkotói folyamat, az érzelmek, valamint a szimbolizmus témakörét.

Az előadáson Michael Dudok de Wit alábbi rövidfilmjei kerülnek vetítésre: Tom Sweep (3’, 1992); A szerzetes és a hal (7’, 1994); Apa és lánya (9’, 2000); A tea aromája (4’, 2006).

 

 

Jankovics Marcell: Toldi - Elbeszélő költeményből filmdráma

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. június 22., szombat, 14:00–15:00

 

Jankovics Marcell mesterkurzusa

Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, grafikus, művelődéstörténész mesterkurzusa alkalmával az érdeklődők első kézből hallhatnak információkat a jövőre elkészülő Toldi című televíziós sorozat rendezői koncepciójáról, és láthatnak képsorokat a filmből. Az előadás során tárgyalt kérdéskörök: hogyan lehet elbeszélő költeményt filmdrámává adaptálni? Hogyan használható fel a költemény szövege? Milyen rejtett, a művel kapcsolatos értékek hozhatók a felszínre?

 

 

Mesterkurzus Csupó Gáborral

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. június 22., szombat, 16:00–17:00

 

A vetítéssel egybekötött előadáson a magyar származású hollywoodi rendező–producer felidézi, hogy jutott el a Pannónia Filmstúdióból Stockholmon keresztül Los Angelesbe, ahol előbb a Hanna–Barbera Stúdiónál vállalt munkát, majd saját stúdiót alapított Klasky Csupo néven. Az előadás során korai rövidfilmjei mellett (Toying Around, 3 perc, tárgyanimáció, 1980) olyan ismert amerikai sorozatok és filmek gyártástörténeti kulisszatitkairól fog előadásában mesélni, mint a Fecsegő tipegők, Citizen Tony, A Thornberry család, az Immigrants – Jóska menni Amerika, valamint a Híd Terabithia földjére.

 

A fesztivál minden programja ingyenesen látogatható.

Bővebb információ és részletes program

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Sat, 15 Jun 2019 17:08:24 +0200
Kecskeméti árvák vagyunk, gazdit keresünk! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3112-kecskemeti-arvak-vagyunk-gazdit-keresunk http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3112-kecskemeti-arvak-vagyunk-gazdit-keresunk Kecskeméti árvák vagyunk, gazdit keresünk!
Palkót és Karcsit két másik testvérkéjükkel együtt egy kóbor mamacica hozta világra egy háznál. Amikor az ott élők felfigyeltek rájuk, kb. öthetesek voltak és borzasztóan macskanáthásak, ezért kértek nekik segítséget a Kecskeméti Cicamentők önkénteseitől. Elhelyezni azonnal nem tudták őket, csak…

 

Az örökbefogadás menete:

A cicák oltási költségeik részbeni megtérítésével fogadhatók örökbe. Érdeklődni kizárólag üzenetben lehet a Kecskeméti Cicamentők Facebook oldalán, illetve a kecskemeticicamentok@gmail.com címen.

 

Így működik a Kecskeméti Cicamentők alapítvány:

 • Önkéntesek mentik a cicákat lehetőségeikhez mérten, szabadidejükben, ellenszolgáltatás nélkül. (A velük készült interjúnkat itt olvashatod.)
 • Gazdikereséssel, ivartalanítási akciókkal, szemléletformálással, befogással, stb. foglalkoznak.
 • Nem rendelkeznek menhellyel, a befogott állatok a tagoknál, illetve más, ideiglenes befogadóknál nevelkednek.
 • Az állatorvosi és egyéb költségeket adományokból finanszírozzák.


Ilyen esetekben fordulhatsz hozzájuk:

 • Örökbe szeretnél fogadni
 • Elveszett a saját cicád
 • Ellátásra szoruló (például elütött) cicát találtál
 • Gazdátlan cicát találtál
 • Meglévő állatnak nem tudsz tovább otthont biztosítani

 


Ha nem áll módodban vagy nem szeretnél magadhoz venni egy új, puha lakó- és játszótársat, akkor is tudsz segíteni javítani a kidobott vagy már eleve kóbornak született kecskeméti macskákon.

Támogatási lehetőségek:

 • Anyagi támogatással: a Környezetünk Állataiért Alapítvány számlaszáma: 10402506-25015506-00000000
 • Az SZJA 1 %-ának felajánlásával, az alapítvány adószáma: 19049560-1-03
 • Átmeneti otthon nyújtásával
 • Szállítással
 • Adományozással (étel, gyógyszer, stb.)
 • Saját állat ivartalanításával, megfelelő, felelős tartásával

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Thu, 13 Jun 2019 16:27:05 +0200
Idén is végigesszük, végigisszuk a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál kínálatát http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3111-iden-is-vegigesszuk-vegigisszuk-a-barackpalinka-es-borfesztival-kinalatat http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3111-iden-is-vegigesszuk-vegigisszuk-a-barackpalinka-es-borfesztival-kinalatat Fotó: Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál Facebook oldala
A főtéri itallap hosszúsága a rekordok könyvébe kívánkozik. Gyors fejszámolást követően napi 42 nedűt kéne kóstolnunk, ha az italsor végére szeretnénk érni - 12 borvidék, 33 pincészet több mint 200 féle bora, 11 pálinkafőző közel 100 féle pálinkája, és 80-90…
IV. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál

Helyszín: Kecskemét, főtér

Időpont: 2019. június 15-23-ig


Amire mi tuti benevezünk:

 

Kóstold meg Bács-Kiskun Megye borát!

Helyszín: Kecskemét, főtér

Időpont: 2019. június 15-16.

A megnyitón hirdetik ki ünnepélyesen a “Kecskemét Város Bora” és a “Bács-Kiskun Megye Bora” 2019-ben megtisztelő címet egy évig viselő győzteseket.

A Kunsági és a Hajós-Bajai Borvidék legkiválóbb borai közül választják meg minden évben a megye legjobb borait. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat jóvoltából a nyitó hétvégén letesztelhetjük a kategóriagyőzteseket:

 • a legjobb fehérbor gyanánt a Font Pincészet Irsai Olivér 2018 borát,.
 • legjobb rozéborként az Eredet Pincészet Kékfrankos Rosé 2018 borát,
 • legjobb vörösborként a Koch Pincészet Kékfrankos 2017 borát.

 


Varga Károly konyhaművészeti artisztikai bemutatója

Helyszín: VER-BAU színpad

Időpont: 2019. június 15., szombat, 17.45

Van, aki követ, más fémet vagy fát farag. Varga Károly, az olimpiai- és világbajnok kecskeméti mesterszakács zöldségből és gyümölcsből alkot ehető szobrokat. Bemutatóján kellőképp felvérteződünk majd zöldség- és gyümölcsszobrászati ismeretekkel, ami igencsak jól jön majd a grillpartyszezonban - biztosan ámulatba ejtenénk a vendégeinket, ha Károlyt utánozva mi is kifaragnánk a magyar koronozási ékszereket...


Mered vagy nem mered: Vakkóstolás

Helyszín: a Luca kútnál

Időpontok:

 • 2019. június 15., szombat,17-21 óráig
 • 2019. június 16., vasárnap, 17-21 óráig
 • 2019. június 21., péntek, 17-21 óráig


Ismeritek azt a játékot, amikor bekötött szemmel kell kivenni a textilszütyőből különféle tárgyakat, és felismerni azokat tapintás útján? Hogy a Barackpálinka és Borfesztiválon a gyerkőcöknek is legyen mit kóstolni, a Luca kútnál játékos ízpróbára hívják őket, ahol meglepő és mulatságos dolgokkal is tesztelhetik az ízlelőbimbóikat.

 

Közös Koccintás a város boraival

Helyszín: VER-BAU színpad

Időpont: 2019. június 22., 18 óra

Elkészülni! Vigyázt! Kész! Koccints! Nagyjából ez lehetne az esemény szlogenje. A borünnep leglátványosabb megmozdulásának ígérkezik a Közös Koccintás a Magyar Bor és Pezsgő Napján Kecskemét Város Boraival,  amely egy jó hangulatú, hagyományteremtő verseny a borvidéki településekért, borászokért, borkedvelőkért 2011 óta. A lényeg, hogy minél többen koccintsunk egyszerre, hogy a város elnyerhesse a legkedveltebb borvidéki település címet.

2019-ben a Gedeon Birtok Irsai Olivérje és a DAMAX Kft. Kövidinkája viselheti a Kecskemét Város Bora címet. Kecskemét város partnerei és vendégei egy éven keresztül ezeket a borokat kapják ajándékba. Az illusztris társaságba most minden kecskeméti bekerülhet, ugyanis ha viszel magaddal üveg borospoharat, ingyen töltenek neked egy kóstolónyit a győztes borokból.

 

 

Hírös Gasztroszínház: Wine Tourist

Helyszín: Gasztroszínház színpada, a Református Iskola, az Újkollégium előtt

Időpont: 2019. június 22., szombat 18.30

Mámoros nyárestét ígér a Hírös Gasztroszínház különleges, főtéri programja. A kulináris és színházi élmények társítását jó szívvel ajánljuk Nektek is, ezúttal három bor és három személyiség játssza a főszerepet a borkóstolóval egybekötött színházi előadáson

Turistáskodni jó. Közben 3 borvidéket bejárni képzeletben és megkóstolni hozzá helyi specialitásokat még jobb. A WINE TOURIST nem hagyományos darab, hanem improvizációs színház, ahol a nézők aktív alakítói lehetnek az előadásnak, közreműködésükkel alakulnak ki a karakterek, gördül tovább a cselekmény. A színészek pedig kreatívan és vidáman rögtönöznek a nézők reakcióira, valamint a különböző borvidékek ihlette csodálatos nedűkre.

Színészek: Boncsér Sára Luca, Bárnai Péter, Fodor Dávid

Az előadás megtekintése ingyenes, ám az igazi gasztroszínházi élményhez 3 tételes borkóstolóval és sajttállal járulnak hozzá, ennek ára: 1.000 Ft. A borospoharak a helyszínen lesznek megvásárolhatóak. Akik nem vásárolnak poharat, azok is megtekinthetik az előadást kóstoltatás nélkül.

 Nők és a bor: 3 nap/9 borászat

Helyszín: DiVino Borbár, Kéttemplom köz 14.
Időpont: 2019. június 18., 19., 20., 18:30

Az, hogy illik-e hozzánk, nőkhöz a bor, nem is kérdés. De vannak köztünk olyanok, akik nem csupán fogyasztják, hanem palástot öltenek és esküt tesznek, hogy terjesztik a magyar és kunsági borok hírnevét szerte a világban, és mindent megtesznek a kulturált borfogyasztásért. A Kunsági Női Borrend tagjai 3 estén át ingyenes kötetlen beszélgetésre várják a borok szerelmeseit, amelyen a térség és a Kunsági Borvidék pincészetei mutatkoznak be.

 Húsimádóknak kötelező: BBQ Heroes

Igazi amerikai barbecue-élményt varázsol a főtérre a kecskeméti BBQ Heroes lassú füstön sült húsokkal. 110-130 fok között, fa füstön, hosszú órákon keresztül készül a marhaszegy, az oldalas, a pulled pork, a marhaoldalas, a kolbász, a pulyka, a csirkecomb, mind gazdag körettel, coleslaw-val, kukoricasalátával, snidlinges burgonyapürével, friss bagettel és persze az elmaradhatatlan házi BBQ szósszal és jalapenóval.

 


Magyaros fesztivál-életérzés pipa

Az amerikai füstös húsok mellett a magyar street food kajákkal is megágyazhatunk a bor- és pálinkakóstolóknak. Kürtős kalács, palacsinta, lángos, spashelten sült lepény, sült kolbász és a nemzeti libatepertő gondoskodik az energia-utánpótlásról.

 A diétázók most biztosan a szívükhöz kaptak, de korai volt még a félelmük, a Boccacini gourmet snack (igazi hús + igazi zöldség + természetes, növényi- vagy gyümölcsszósz + kímélő, vékony panír) egészséges ízélménnyel ajándékozza meg a vonalaikra vigyázó fesztiválozókat!

 

Sztárok, koncetek és gyerekprogramok


Ha az ízes nedűk megágyaztak a jókedvnek, a koncertek - például a Magashegyi Underground vagy a Vad Fruttik dübörgése - és színpadi programok garantálják, hogy tetőfokára hágjon a hangulat Kecskemét belvárosában! Nemcsak a felnőttek kiváltsága azonban az első nyári fesztivál, a gyerkőcöket szintén rengeteg programmal várják, szóval együtt mulathat a család! Ezekből is kimazsoláztuk nektek a legjobbakat!

]]>
info@trendalelke.hu (Szponzorált tartalom) Programok Thu, 13 Jun 2019 16:13:51 +0200
Szerdán birtokba vehetik a gyerkőcök Kecskemét legmesésebb játszóterét! http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3110-szerdan-birtokba-vehetik-a-gyerkocok-kecskemet-legmesesebb-jatszoteret http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3110-szerdan-birtokba-vehetik-a-gyerkocok-kecskemet-legmesesebb-jatszoteret Szerdán birtokba vehetik a gyerkőcök Kecskemét legmesésebb játszóterét!
A Magyar Népmesék motívumai, szereplői köszönnek vissza Kecskemét legújabb játszóterének játékain, a Hankovszky ligetben. A mesés parkot jövő szerdán már ki is próbálhatják a gyerkőcök, közben pedig olyan mulatságok várnak rájuk, mint a Gólyalábas mutatvány vagy a Szivárvány Játéktár.

 

 

 

A Magyar Népmesék dallama, motívumai, történetei, szereplői több generációt bűvöltek már el. A máig töretlen népszerűségnek örvendő rajzfilmsorozat szülővárosába igazán illik tehát egy ilyen tematikájú játszótér.

 

 

Az ötletgazda Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. animációs stúdió ügyvezető igazgatója volt, a játékokat pedig Kő Boldizsár képzőművész tervezte - az ő nevéhez fűződik több budapesti mesejátszótér is, például a Zöld Péter, a Millenáris parkban. A játszótér megvalósulását segítették továbbá: a Kecskeméti Rajzfilmstúdió, Pászti András, Hunyadiváros önkormányzati képviselője, Öveges László, Kecskemét város főépítésze, Győri András, Kecskemét város főkertésze és a Kecskemét Városüzemeltetési Nonprofit Krt.

 

 

A Természet Háza és a Rajzfilmstúdió között található játszótér nyitott lesz minden gyermek számára.

 

 

Gyermekek napja a Népmese játszótérenHelyszín: Hankovszky Zsigmond liget

Időpont: 2019. június 19., 15:00–17:00Program:

 • 15.00 Szivárvány Játéktár
 • 15:00 „Music with Maria” - Interaktív, vidám, hangszeres angol foglalkozás
 • 15.30 Gólyalábas mutatvány – Madzag Bábegyüttes
 • 16.00 Népmesés játszótér átadása, közreműködik a KALÁKA együttes

 


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Thu, 13 Jun 2019 14:33:00 +0200
Fogjunk össze! Jótékonysági rendezvényt tartanak Gereben Livi kecskeméti kosarasért http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3109-fogjunk-ossze-jotekonysagi-rendezvenyt-tartanak-gereben-livi-kecskemeti-kosarasert http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3109-fogjunk-ossze-jotekonysagi-rendezvenyt-tartanak-gereben-livi-kecskemeti-kosarasert Fotó: Zelenák Zoltán Mihály
Élete legnagyobb harcát vívja Gereben Lívia, a 19 éves kecskeméti kosaras lány. A közelmúltban leukémiát diagnosztizáltak nála, elkezdődött a kemoterápiás kezelése, gyógyulásához azonban most nagy szüksége van az összefogásra. Most jótékonysági rendezvényre várják mindazokat, akik szeretnének segíteni Lívia mielőbbi gyógyulását.

 

 

Szeretet kosár - Jótékonysági rendezvény Gereben Liviért

 

Helyszín: Mercedes Benz Kosárlabda Akadémia, Olimpia u. 1.

Időpont: 2019. június 17., 17:30–19:00

 

Program, fellépők:

 • Az Aurin és a Miraculum egyesített kórusa - Vezényel: Durányik László
 • Sergő Zenekar Vadas László vezetésével
 • Beke Márk, a Virtuózok 2018-as győztese - zongorán kíséri: Gerhát László
 • A Kosárlabda Akadémia KosárSzív c. műsora

Műsorvezető: Puha Éva

Jegyek elővételben a Kecskeméti Kodály Iskolában kaphatók, de a helyszínen is lesz lehetőség jegyvásárlásra.

 • Belépő: 1500 Ft
 • Támogatói jegy: 1000 Ft

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Thu, 13 Jun 2019 12:49:32 +0200
Életrevalók tanulócsoport és iskola készülődik Kecskeméten http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3104-eletrevalok-tanulocsoport-es-iskola-keszulodik-kecskemeten http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3104-eletrevalok-tanulocsoport-es-iskola-keszulodik-kecskemeten Életrevalók tanulócsoport és iskola készülődik Kecskeméten
6-7 éves korú gyermeke, unokája sokaknak van, de kevesekből tör elő heves ambíció, hogy tanulócsoportot, iskolát létesítsenek. Czinege Boglárka több hagyományos intézményt is megnézett a nyílt napokon, de egyiknél sem jött az érzés, hogy “igen, ide szeretném beíratni a lányomat”.…

 

Három generáció fonja át az Életrevalók tanulócsoportot

 

Körkép

Magyarországon 15-16 ezer gyermek jár magániskolába, 7-8 ezerre tehető a magántanulók száma, míg az általános iskolás korúak 750 ezren vannak. 120-150 magániskoláról tudni az országban, ezek 90 %-a a fővárosban található.

“Eddig arra vártam, hogy valaki majd elindít valamit, hogy könnyebb legyen az életünk, de senki nem akarta kitaposni az utat, úgyhogy nem volt más választásunk” - jelenti ki határozottan Boglárka, amikor arról faggatom, hogy egy 7 és egy 2 éves kislány édesanyjaként, menő táskadizájnerként mégis miért vágja ilyen nagy fába a fejszéjét. Falusi kisiskolás emlékeiből is táplálkozhatnak Boglárka vágyai, hiszen tanulmányai során először Tiszaalpár-Újfalu 4 osztályos iskolájában edződött az életre tizenegynéhány osztálytársával. Ma már filcből készült táskákat tervez Moa néven, amelyek letisztult formaviláguk által passzolnak minden ruhához és alkalomhoz. Az iskolaalapítást a vállalkozáshoz hasonlítja, amiben sikerorientált szemlélete, na és persze a családi minta viszi előre.

Küldetésében társa az édesanyja, Anna, aki egykori pedagógusként, sikeres vállalkozóként és támogató nagymamaként fűzi össze a projekt szálait. Magyar-orosz szakos diplomával és speciális néprajz képzéssel a zsebében ‘83-84-ben a drámapedagógia hazai bevezetésénél bábáskodott. Ma már kültéri kondiparkok létesítésével és a professzionális, saját fejlesztésű Sz-ép vagyok márkanevű, növényi alapú kozmetikumokkal foglalkozik.

 

Károly Anna, a támogató nagymama 

 

Csengetés nincs, élmény van

“Ha látjuk a problémát, továbbá van lehetőségünk változtatni, akkor lépni kell! Úgy érzem, a fiataloknak ez fontos, én pedig úgy vagyok vele, miért ne adhatnám hozzá, amit tudok, alkossunk meg valamiféle megoldóképletet” - összegzi Anna a motivációját.

“Kísérletezek, változtatok, jobbítok” - ez adja Anna életfilozófiájának esszenciáját, ami egyben az iskola misszióját is megalapozza. Kislétszámú magántanulói csoporttal indulnak el szeptemberben, amit a jövőben iskolává fejlesztenének. Az Életrevalók csoport megkönnyíti az óvoda-iskola közti átmenetet a csemeték számára. A Bánk bán utcai Angyalkert Magánóvoda tetőterének 3 csoportszobáját veszik birtokba az apróságok, ahol a pihenést szolgáló babzsákfotel bizony “tantermi” alapfelszereltségnek számít majd. Boglárkáéknak fontos ugyan az óvodai nyitottság megőrzése és a játékos módszertan, de a tanulás nem szorulhat háttérbe. Annál is inkább, mivel a legtöbb hazai magániskolához hasonlóan a Nemzeti Alaptanterv alapján haladnak majd, csak épp modern köntösbe bújtatva a tananyagot, amelyben a környezetvédelem és természetazonosság is teret kap.

 

 Kálmán-Borzák Nikolett az élménypedagógiában hisz

 

Több szemszögből is van rálátásra az oktatásra az Életrevalók tanulócsoport pedagógusának: Kálmán-Borzák Nikolett féltő, örökké a legjobbat akaró kétgyermekes családanyaként, sokat hallott és látott gyermek coachként és lelkes tanító néniként veszi pártfogásába szeptembertől a gyerkőcöket.

"A munkám során azt tapasztaltam, hogy mi felnőttek hajlamosak vagyunk az időt siettetni, ezzel úgy nevezett "mini felnőtteket" generálunk a vidám, cserfes és gondtalan gyermekekből. Célom az, hogy az óvodai átmenetet megkönnyítsük az első osztályba lépéskor, ne egy nagy szakadékot érezzenek a gyerekek és a szülők. Ne várjuk el az addig óvodában kötelező déli alvás, szieszta elhagyását. Ne akarjuk, hogy az addig kötetlenül, szabadul ténykedő picik hirtelen 45 percet a fenekükön ülve fegyelmezetten figyeljenek. A kötetlen hétvégéket ne váltsa fel az íróasztal feletti görcsös házi feladatok megoldása, elvéve a szabadidőt a családtól, a szabad, gondtalan gyermeki játékoktól - - összegzi tapasztalatait Nikolett.

Az Életrevalóknál a csemeték élvezhetik a gyermeki létet, a fantázia szárnyalását, miközben észre sem veszik, hogy napi játék közben mennyi tudást szippantanak magukba, hiszen a tankönyvi, száraz tananyagok mellett Nikolett módszertanában megjelenik a tapasztalati úton való tanulás, akár a szabadban is.

 

Czinege Boglárka elszánt és motivált 

 

“Nem hiszek abban, hogy minden gyereket egyformán kell kezelni. Pont ellenkezőleg, mindannyian különbözőek” - állítja Anna, így a kreativitás fejlesztését, a kérdezni tudást, az egyéniség megőrzését ígérik az érdeklődőknek.

Amikor a természetazonosság fogalmát feszegetem, így mesélnek: “Sokat kint lenni a szabadban, természettudatosnak lenni, vegyszermentesen enni, csomagolásmentesen élni, azonosulni a természettel.” Ehhez jól jön a tanulócsoportnak a szomszédos Czollner téri park zöldje. A természetközeliségen túl az élményeket az ember által épített környezetben is keresik majd, hogy tankönyvek magolása helyett - lehetőség szerint - mindent testközelből tapasztalhassanak meg.

“Szeretnénk bevonni a szülőket is, mert ez nem egy állami iskola, ahova beíratva a gyereket megszűnik a szülő közreműködése” - meséli Anna, amikor a szülők szerepéről érdeklődöm. Aktivitást várnak a felnőttektől, olyan mértékben, ahogy azt fel tudják vállalni, semmi nem kötelező: “Abban a szülőben, aki a rendkívül ellentmondásos világunkban egy ilyen tanulócsoportot választ, óriási felelősségérzet sejlik a gyerek jövője iránt. Ez a fajta felelősségvállalás pedig azt hozza magával, hogy a szülő természetesen része ennek a történetnek. Nem arról van szó, hogy napi szinten be kell járnia, inkább arra gondolok, hogy vegyenek részt közös rendezvényeken, illetve, mivel mindenki valami másban kiemelkedő, azt a tudást hozza be a közösségbe, hisz ettől a csoport gazdagabb lesz. Ez az iskola tehát nem kizárólag a gyerekről, sokkal inkább a családról, közösségről szól.”

 

Szabó Annamária is inspiráló közeget szeretne teremteni gyermekének

 

Kérdőjelek vannak, de a válaszok egyenesek és őszinték

Első blikkre igazi gyermekparadicsomnak tűnik az Életrevalók tanulócsoport, viszont két kisiskolás anyukájaként azért egy csomó kérdés villog a fejemben. Az új dolgokhoz mindig türelem kell, és biztosan kell pár év, mire beérik a koncepció, ennek ellenére azért a kínosabb témákat sem kerültük a beszélgetés során.

“Nyitottak vagyunk, de nálunk inkább a készségfejlesztés a hangsúlyos. Abszolút gyermekfüggő, egyéni elbírálás alá esik” - mondják mindketten, amikor azt feszegetem, hogy speciális nevelési igényű gyerekeket fogadnak-e, és milyen számban. Márpedig ez minden alternatív oktatási intézmény esetében jogosan merül fel a tapasztalatok alapján, hisz részben ez vezetett a szarkási Waldorf iskola széteséséhez is.

“Excel-tábla van változó számokkal, 4-6-8-10 gyerekes függvénnyel” - hangzik a válasz, amikor a tandíj kerül szóba. Követel, de nem támogat az állam, hiszen a Nemzeti Alaptanterv mindennek az alfája és az omegája, mégsem kapnak a magániskolák állami normatívát a gyermekek után. Tisztességesen meg szeretnék fizetni a pedagógusokat, akiknek bizony nyáron is fizetést kell adni. Nem irigylem őket, nem lesz egyszerű a matek, de ők magabiztosak.

 

Magad ura, ha szolgád nincsen - véli Bogi 

 

Iskola a láthatáron

“Zsigeri, belső érzés, hogy ez jó dolog, ezt életre kell hívni. Olyan bizonyosság van bennem e téren, ami azt gondolom, ritka” - vallja meg Bogi. Tudja, hogy áldozatokkal járnak az iskolaalapítási ambíciói, de biztos a sikerben, amihez a vállalkozói tapasztalataik alapot adnak. Boglárka már a jövőképet tervezgeti, saját iskolaépületet vizionál boldog gyerekekkel és pedagógusokkal.

 

Mi szurkolunk nekik!

Ha úgy érzed, volna miről beszélgetned Boglárkáékkal vagy gyermeked hamarosan iskolás lesz, keresd őket bátran:

Czinege Boglárka: 06 30 347 52 05

Az Életrevalók Facebook oldala

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Promóciós tartalom) Köz - tér Tue, 11 Jun 2019 16:24:13 +0200
Vakációindító programözön Kecskeméten, június 13-16. között http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3103-programozon-kecskemeten-junius-13-16-kozott http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3103-programozon-kecskemeten-junius-13-16-kozott Vakációindító programözön Kecskeméten, június 13-16. között
Berobbant a nyár Kecskemétre, és hozza is magával a fesztiválokat - minden generáció megtalálja majd a neki való koncerteket a napokban, de aki csendre és olvasásra vágyik, ő sem panaszkodhat majd. A gyerkőcök és a felnőttek kreatív energiáira egyaránt szükség…

 

 

Közös Út - szemétszedés a Ladánybenei kerékpárúton

 

Helyszín: Ladánybenei út

Időpont: 2019. június 13., 16:00–18:00

 

“A Szeleshát Birtok Kecskeméti ES országúti kerékpáros csapata és a Kecskeméti kerékpárosok (A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete) szemétszedést szervez a Tour de Hongrie-val együttműködve. Célunk nem lehet más ezen a kultikussá vált kerékpáros útvonalon, minthogy szebbé tegyük, tisztábbá változtassuk és örömmel használja mindenki, aki arra jár. Legyen az autós, motoros vagy éppen kerékpáros! Arra kérünk minden környékbeli kerékpárost, hogy jöjjön el, és tegyük szebbé együtt a Ladányit! Zsákokat, kesztyűket és jókedvet mi biztosítjuk!”

 

 

90. Ünnepi Könyvhét és Könyvvásár Kecskeméten

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2019. június 13-15.

 

Ha van 5 szabad perced, máris előkapod az éppen folyamatban lévő olvasmányod? Mindig izgalommal tölt el, ha meglátod, egy kortárs magyar szerző új könyvet publikált? Szívesen beszélgetnél is vele? Szívesen olvasnál velünk együtt, egy villámcsődületen? Még a kecskeméti könyvkereskedelem kezdetének kulisszatitkai is vonzanak? Ha legalább 1 kérdésre igennel feleltél, akkor mutatunk neked egy többnapos elfoglaltságot Kecskeméten!

Részletek

 

 

Tanévzáró Fesztivál

 

Helyszín: Vasútkert

Időpont: 2019. június 14.

 

Délelőtti programok:

Tanévzáró futam Kecskemét főterén

 • 09:30 Megnyitó
 • 09:40–15:00 Futam, helyi iskolák fiatalokból álló csapatainak versenye
 • játékos vetélkedő keretében. Idén először általános iskolák is a futamon!
 • 15:00 Eredményhirdetés és vándorserleg átadása

Esti programok helyszíne: Kecskemét Vasútkert

 • 17:00 Megnyitó
 • 17:10 FB szavazáson nyert kecskeméti
 • helyi dj és zenekar
 • 20:00 Supernem
 • 22:00 Pixa
 • 23:00 Willcox
 • 00:30 Jackwell
 • 02:00 KatapultDJ + Aleksander

 

 

Mártonfi Benke Márta: Rózsák a hóban - könyvbemutató

 

Helyszín: Katona József Emlékház, Katona József u. 5.

Időpont: 2019. június 14., 14.00

 

A könyvet bemutatja: Bella Rózsa grafikusművész

A rendezvény résztvevői között kisorsolják a művésznő egyik festményét.

Időszaki kiállítás keretében június 14-től Mártonfi Benke Márta festményei láthatók az Emlékházban.

Mártonfi Benke Márta Kunszentmártonban született 1958-ban, jelenleg Kecskeméten és Kunszentmártonban él. A kilencvenes évek elejétől fest hivatásszerűen. 1997-ben lépett először nyilvánosság elé festményeivel, azóta rendszeresen kiállít. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. Képeinek témája a magyar alföldi táj, a falvak és mindenekelőtt szülővárosa világa. A tiszazugi táj, benne a Körös-menti vidék a mai napig nagy hatást gyakorol festészetére. Munkáinak döntő többsége a szabad ég alatt készül. Két könyve jelent meg: A mi titkaink novelláskötet és az Egy festő barangolásai, melyben a festői pályán szerzett élményeit örökítette meg. A Rózsák a hóban lírai etűdöket tartalmaz. (Magyar Múzsa Könyvek, 2019.)

 

 

Trendalelke Könyves Villámcsődület #3

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2019. június 14., péntek, 17:00–17:30

 

Szeretsz olvasni? Ünnepeljük meg egy belevaló megmozdulással! Harmadik alkalommal hívunk benneteket könyves villámcsődületre, csatlakozva a 90. Ünnepi Könyvhét és Könyvvásár Kecskeméten eseményhez. Hozz magaddal egy könyvet, és olvassunk együtt, hogy felhívjuk a figyelmet a könyvek és az olvasás fontosságára.

Részletek

 

 

XXL Monster Tuck Show

 

Helyszín: Praktiker Parkoló.

Időpont: 2019. június 14-16.

 

Kezdési időpontok:

 • péntek 18:00
 • szombat, vasárnap 15:00.

Autók zúzása, taposása, törése, 6 Monster Truck, többezer lóerő a pályán.

Jegyárak:

 • Gyerek: 2500 Ft
 • Felnőtt: 3000 Ft

 

 

Rocketman

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.06.14. péntek, 20:00
 • 2019.06.15. szombat, 18:00
 • 2019.06.15. szombat, 20:00
 • 2019.06.16. vasárnap, 18:00
 • 2019.06.17. hétfő, 18:00
 • 2019.06.18. kedd, 18:00

 

 

A ROCKETMAN egy nagyszabású zenés fantázia Elton John áttörést hozó éveinek hihetetlen emberi történetéről. A film azt a fantasztikus átalakulást követi nyomon, ahogyan a félénk zongorista csodagyerek Reginald Dwightból világszerte ismert szupersztár lesz Elton John néven. Az inspiráló történet – mely Elton legkedveltebb dalaira van felfűzve, a főszereplő Taron Egerton előadásában – nyomon követi a kisvárosi srácot azon az úton, melynek során a popkultúra egyik legikonikusabb figurájává nőtte ki magát.

A filmben Jamie Bell alakítja Elton állandó szövegíróját és szerzőtársát, Bernie Taupint, Richard Madden játssza Elton első menedzserét, John Reidet, Bryce Dallas Howard pedig Elton anyját, Sheila Farebrothert testesíti meg.

Előzetes

Jegyfoglalás

 

 

Nyit a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

 

Helyszín: Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark, Csabay Géza krt. 7.

Nyitás: 2019. június 15-én

 

A belépőjegy megvásárlásával 3 ingyenes csúszdahasználat jár.

A kecskeméti lakosok Kecskemét Kártyával kedvezményes belépőt vásárolhatnak.

A jegyárak 2014. óta változatlanok:

 • Belépőjegy (14 éves kortól) + 3 alkalmas csúszdahasználat 1 600 Ft
 • Belépőjegy (3-14 éves kor között és nyugdíjas) + 3 alkalmas csúszdahasználat 1 200 Ft
 • Belépőjegy (14 éves kortól, munkanapokon, 17.00 óra után) 1 150 Ft
 • Belépőjegy (3-14 éves kor között és nyugdíjas, munkanapokon 17.00 óra után) 850 Ft
 • Iskolai csoportos belépőjegy (előzetes bejelentkezéssel) 600 Ft

 

 

Varrott filcfigurák készítése

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2019. június 15., 10.00-12.00 és 14.30-16.30

 

További információ: (76) 481 469

 

 

Kékfestő Workshop 2.0

 

Helyszín: Igen ez Műhely Galéria, Napraforgó utca 2.

Időpont: 2019. június 15-16.

 

Ezen a 2 napos workshopon lehetőségetek lesz belekóstolni a kékfestő mesterségbe. A tanfolyam tematikáját úgy állították össze, hogy akkor is, ha valaki nem akar kékfestő lenni, biztosítsa azt, hogy segítség nélkül, akár otthon is tovább kamatoztathassa a tanfolyamon szerzett tudását. Vásznat, nyomópépet, dúcokat, vegyszereket, festéket biztosítanak.
Gumikesztyű, facsipesz, befőttesüveg, illetve gramm pontosságú mérleg, jegyzetfüzet, fényképezőgép, varrófelszerelés biztosan szükséges lesz. Talán néhányotoknak van hímzéshez való előnyomó dúca, vagy Indiából hozott apró dúca, esetleg a zsibpiacon vásárolt nagyméretű kékfestős dúca. Nagy kincs, hozzátok el!

A tanfolyamot Bakos Zoltán népi iparművész, kékfestő vezeti Bácsalmásról.

Költsége: 6000.-Ft. Jelentkezés: e-mailben Szabó Károlyné Kláránál (név, telefonszám, tanfolyam dátuma és tanfolyam nevének feltüntetésével) a szabochiara@gmail.com címen.

 

 

IV. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál

 

Időpont: 2019. június 15-23.Maratoni vigadással csapunk bele a nyárba: másfél hétre bővült a 4. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál! Nemrég még a kézműves söröket éltettük és kortyoltuk a Vasútkertben, most pedig a Kunsági Borvidék és más történelmi bortermő területek, no, és persze az “aranyhomok” gyümölcseiből készített pálinkák hívogatnak kóstolóra. Szám szerint 12 borvidék, 33 pincészet, több mint 200 féle bor, 11 pálinkafőző, közel 100 féle pálinka (és a sörösök kedvéért 80-90 féle sör) örvendezteti meg az ízlelőbimbóinkat. Ha az ízes nedűk megágyaztak a jókedvnek, a koncertek - például a Magashegyi Underground vagy a Vad Fruttik dübörgése - és színpadi programok garantálják, hogy tetőfokára hágjon a hangulat Kecskemét belvárosában! Nemcsak a felnőttek kiváltsága azonban az első nyári fesztivál, a gyerkőcöket szintén rengeteg programmal várják, szóval együtt mulathat a család!

A Trendalelke programválogatása

 

 

Mesés városi estek

 

Helyszín: Vasútkert, játszótér

Időpont: 2019. június 15-24., 18:00-19:00

 

Az Otthon Segítünk Alapítvány helyi önkéntesei minden este mesét olvasnak a kilátogató gyerkőcöknek. Az alkalmi mesélők egy padon vagy széken ülve repítik a fantázia birodalmába az ifjú hallgatóságot, akik pedig a fűben, takarókon pihenve élhetik át a történeteket.

Részletek

 

 

Yoga & Brunch a 48 Étterem és Bár kertjében

 

Helyszín: 48 Étterem és Bár, Bánk bán u.9.

Időpont: 2019. június 16., 9:30–11:30

 

“Tarts velem és tapasztald meg az élményt, melyet a szabadban való jógagyakorlás ad! Vasárnap délelőtt nem akármilyen fűre, hanem a 48 Étterem és Bár pázsitjára terítjük le a jógaszőnyegünket, ahol lágy zenére, egy kellemes, flow jellegű jógagyakorlással frissítjük fel testünket és csendesítjük le elménket. A csaknem másfél órás mozgás alatt lesz olyan, amikor a gyakorlatok könnyedsége által szinte pihenésként éled meg a jógázást, de ígérem, hogy alkalmad lesz felfedezni a benned rejlő erőt és kitartást is, egy-egy nagyobb kihívást jelentő ászana próbálgatása közben. Így semmiképp nem lesz majd lelkiismeret furdalásod, amikor a gyakorlás végeztével elfoglaljuk helyünket a teraszon és végigkóstolgatjuk a 48 Étterem Séfje által, külön erre az alkalomra készített egészséges, ínyenc falatkáit, közben beszélgetünk, ismerkedünk, így zárjuk a délelőttöt. Legyél teljesen kezdő, vagy gyakorlott jógás, nagy szeretettel várlak!”

Tartja: Lajos Márti ok. jógaoktató

Részvételi díj: 3000 Ft, amely magában foglalja a jóga órát és a vendéglátást is.

Bejelentkezés itt vagy 06202684586

Lemondás előző nap 18.00 óráig lehetséges.

A program csak esőmentes időben valósul meg.

 

 

Tour de Hongrie - Kecskemét, rajt

 

Helyszín: Katona József tér

Időpont: 2019. június 16., 09:30

 

A 2019-es Tour de Hongrie a sorozat történetének 40. versenye. A mezőny 2019. június 11. és június 16. között 890 km versenytávot teljesít. Az 5., vagyis az utolsó szakasz Kecskemétről rajtol, innen Székesfehérvárig kerekeznek a versenyzők.

 

 

Fény és sötét: zenés mese-est felnőtteknek, élő zenei kísérettel

 

Helyszín: Danu Jógaközpont, Kecskemét, Szövetség tér 4.

Időpont: 2019. június 16., 18.00-19.30

 

“Fény és sötét. Éjszaka és nappal. A világ kezdete. Ég és föld. Örök téma, amiben benne minden.

Zenés meditációs, élőszavas mesélő estére hívunk, élő zenei kísérettel, hogy a mesék, eredetmítoszok, mondák segítségével hallgassuk meg történeteiket, ismerkedjünk, barátkozzunk velük, és a hangok szárnyán juthassunk még közelebb hozzájuk. Mert a mesék sokat tudnak a fényről és sötétről, és finoman nyitják meg a kapukat, hogy másképp nézz rájuk, találkozhass velük, a hangok pedig még közelebb visznek, elmélyítenek a találkozásban. Felnőtteknek mesélünk, nemzetközi mesekincsből, és a hárfa dallamai, énekhangok, egyéb zeneszerszámok segítik az elmélyülést, utazást.”

A mesélő: Sebestyén Mária, alkotó-fejlesztő meseterapeuta

A zenész, kísérő: Tohai Andrea

Az estre jelentkezni szükséges: sebestyenmarija@gmail.com, vagy yoyoga@gmail.com e-mail címeken. Az est díja: 2.500 Ft.

 

Fotó: Papdi Balázs

 

Kitekintő: Éjszakai toronylátogatás

 

Helyszín: Szegedi Dóm Látogatóközpont, Dóm tér 16.

Időpont: 2019. június 14., 20:00–0:00

 

Belépőjegyek egységesen: 1000 Ft/fő

Elérhetőségek:

 • Telefon: +36 20/385-5061
 • E-mail: info@szegedidodom.com

 

 

Előzetes: 7. Trizoli Jótifuti jótékonysági futás/bringázás

 

Gyülekező: Főtér

Időpont: 2019. június 22., 7:30–18:30

 

2019-ben immár hetedik alkalommal rendezik meg a jótékonysági eseményt, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családokra, és tegyenek valamit a családok segítéséért. Idén egy speciális kerekesszékre gyűjtenek.

Az aktív részvételednek három módja van!

 1. Támogatod az eseményt, részt veszel egyéni vagy csoportos indulóként.
 2. Segítőként leszel ott valamelyik frissítőponton, vagy guide leszel.
 3. Nem veszel részt fizikálisan az eseményen, de anyagi segítséget nyújtasz egyénileg, vagy csoportosan. (Az adományodat irányítani is tudod!)

Akiket várnak: futók, bringások, amatőr és profi sportolók, családok, kerekesszékesek, fogyatékkal élők, vakok és gyengénlátók.

Útvonal: Kecskemét-Decathlon(5) -Ballószög(11.5) –Ágasegyháza(24) –Izsák(32) –Páhi(42) –Kiskőrös(55-57)

Regisztrálni kötelező! Regisztrációs díj:

 • 2019.06.17-ig : 2.500.-Ft. (egyéni résztvevő)
 • 15.000.-Ft-tól (csop. résztvevő)
 • 2.000.-Ft-tól (támogató – egyéni, vagy csoportos)

Számlaszám: 10402506-50526757-89661005 (K&H Bank, Trizoli Jótifuti Egyesület)

A fogyatékkal élőknek és egy fő segítőjének nem kell regisztrációs díjat fizetni! Szintén nem kell reg. díjat fizetni 12 éves kor alatt.

További információk

 

 

Haltól halig

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2019. június 22., 18:00–21:00

 

Egy igazán különleges grill program halimádóknak! Egy vacsora, ahol békésen megfér egymás mellett a hamburger és a kolbász, mindez persze halból és ahol nem csak megtanuljuk a halak elkészítését de az évszaknak megfelelő alapanyagokkal is kombináljuk őket. Ez a program neked szól, ha szereted a halat és az elkészítésünket is szeretnéd megtanulni, akkor is ha eddig nem voltál jóban velük de kipróbálnál új ízeket és természetesen akkor is ha úgy érzed, hogy kilépnél a halászlé-hekk-rántott ponty Bermuda háromszögből.

Menü:

 • Hideg szederkrém leves
 • Pisztráng grillen
 • Füstölt lazacos fekete hamburger, snidlinges - kéksajtos krémmel
 • Harcsa kolbászos* házi buci, dijoni mustáros vinegrettel (* a harcsa kolbász sertés szalonnát tartalmaz)
 • Chilis ananász-mangó saláta
 • Bougatsa (görög - citromos - grízes lepény) friss eperkompóttal és mézes mascarpone krémmel

Részvételi díj: 10900 Ft, jelentkezés itt

Az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztása mellett korlátlan bor, ásványvíz és kávé fogyasztását tartalmazza.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Tue, 11 Jun 2019 15:25:11 +0200
Heti mottó http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3108-heti-motto http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3108-heti-motto Heti mottó
Pénteken jössz velünk olvasni a Trendalelke Könyves Villámcsődületre?
]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea) Női percek Mon, 10 Jun 2019 00:00:00 +0200
Csak semmi pánik, nyitva a piac pünkösd vasárnap! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3100-csak-semmi-panik-nyitva-a-piac-punkosd-vasarnap http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3100-csak-semmi-panik-nyitva-a-piac-punkosd-vasarnap Csak semmi pánik, nyitva a piac pünkösd vasárnap!
Megfigyeltétek, hogy minden hosszú hétvége előtt apokalipszisra hajazó hangulat uralkodik el az embereken? Bárhova megyünk vásárolni, kőkemény harcok dúlnak, ha valamiből már csak 1-2 darab található a polcon, koccannak a bevásárlókocsik, megy a szemmel verés, kígyóznak a sorok a pénztárnál,…

 

 

A kecskeméti piacok pünkösdi nyitvatartása:

2019. június 9-én, pünkösd vasárnapján a piaccsarnok és a fedett szabadtéri rész 6.00 – 12.00 óra között gyümölcs, zöldség, virág, pékáru, élelmiszer-csemege és tejtermék kínálattal várja a vásárlókat.

A piaccsarnok alatt lévő mélygarázs 6.00 – 13.00 óra között várja a gépjárművel érkező látogatókat.

A Szent László körúti vásártéren a vasárnapi zsibpiac a megszokott rendben, 6.00 – 14.00 óra között nyitva tart.

Pünkösd hétfőn mind a piaccsarnok, mind pedig a Szent László körúti nagybani piac zárva tart. A hétfői nagybani piac kedden kerül megtartásra.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Fri, 07 Jun 2019 09:42:03 +0200
Kecskeméti árva vagyok, gazdit keresek http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3099-kecskemeti-arva-vagyok-gazdit-keresek http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3099-kecskemeti-arva-vagyok-gazdit-keresek Kecskeméti árva vagyok, gazdit keresek
Frederik mikor bekerült a menhelyre, nagyon félős volt, még most is óvatosan merészkedik az idegenek elé, de akiket ismer, velük nagyon aranyos és kedves. A nyugodtabb természetű kutyus jó szocializációval rendelkezik, más kutyákkal jól kijön.

 

Mit kell tudnod erről a kutyusról, aki épp Rólad álmodik?

 • Neve: Frederik-Eb295
 • Ivara: ivartalanított kan
 • Fajtája: keverék
 • Színe: fekete
 • Szőrének hossza: rövid
 • Marmagassága, tömege:  51 cm, 13 kg
 • Születési ideje:  2009. 04. 30.
 • Bekerülés dátuma: 2019. 04. 24.
 • Chip: van
 • Tetoválás: nincs

 

Szeretnéd örökbe fogadni Frederiket vagy valamelyik sorstársát? Keresd fel a Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Közhasznú Alapítványt!

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Thu, 06 Jun 2019 12:01:16 +0200