TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Mesebeli erdők Magyarországon: sétálj a lombok között!
01
2017 szept.

Mesebeli erdők Magyarországon: sétálj a lombok között!

Ez épp a makói panoráma Ez épp a makói panoráma

 

A gyerkőcök gőzerővel belevetik magukat a tanulásba, de azért hétvégente jár a családnak a pihi, szóval gyerünk, kiránduljatok a hamarosan őszi színpompába forduló erdőkben! Tudtátok, hogy több lombkoronasétány is van Magyarországon?!

 

Még az ízig-vérig természetbúvároknak is biztosan más arcát mutatja az erdő a felsőbb szintekről, mint a jól megszokott perspektívából. Ezeken a helyeken szemlélődhetünk a magasból:

 


Nyugati-Mecsek, Sás-völgy

 

A legújabb lombkoronasétány az országban! Az Erdő Háza mellett 2014-ben kialakított madármegfigyelő toronyhoz kapcsolódik a fiatalos, sűrű erdőben mintegy 50 méter hosszú, 6 méter magas sétány, mely az erdei iskolai programok tematikájával összehangoltan segíti az erdő alsó szintjeiről nem látható lombkoronaszint jellegzetes élővilágának megismerését. Az ingyenesen látogatható létesítményben megbújik egy odú- és fészektanoda is, ahol a gyerekek az ő méretükre kialakított cinke- és denevérodúba vagy gólyafészekbe mászva próbálhatják ki az élőlények lakhelyeit.

 

Honlap

 

 

Makó

 

A lombkorona sétányon találkozhatunk függőhíddal, megpihenhetünk a Hagymaterasz árnyas részein, felmehetünk a kilátótoronyba, kipróbálhatjuk a lejutás leggyorsabb módját, a vállalkozó kedvűeknek készült csőcsúszdát. Eközben pedig ismerkedhetünk a “helyi lakosokkal”, valamint okosodhatunk Makóról és a Marosról.

 

Honlap

 

 

Lengyel-Annafürdő

 

A Sasfészek Kilátó melletti, 30 méter hosszú sétányon meghallgathatjuk egy fakürtön keresztül az erdő hangját, a erdő lakóit pedig távcsővel leshetjük meg. A kilátóhoz közeli tóparton piknikezve lesz tökéletes a kirándulás.

 

Honlap

 

 

Gyomaendrőd

 

Gyomaendrőd szélén, a Hantoskerti holtággal körülvett kis "félszigeten" található az Erzsébet ligeti lombkoronasétány és kilátó, melynek a legfelső szintjén panoráma teleszkóppal leshetünk még messzebbre.

 

Honlap

 

 

Kaszó

 

124 méter hosszú lombkorona tanösvény várja a túrázókat Kaszón, Somogy zöld szívében. A hidat hosszában több helyen megtöri egy-egy pihenő, illetve egy függőhíd még izgalmasabbá teszi. A sétány egy láthatatlan lesbe torkollik, ahonnét akár vadlesre is lehetőség nyílik.

 

Honlap

 

Óhodász

 

Az 500 méter hosszú ösvényen tizenegy torony magasodik, amelyek között húsz méter magasak is találhatók. Az egyes tornyokat fahidak kötik össze egymással, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy vakok és gyengénlátók, valamint kerekesszékes személyek is használhatják, emellett a Lombkorona ösvény ideális választás kisgyermekes családoknak is, hiszen babakocsival is bejárható. Óhodász (Althodis) Burgenland területén fekszik, de nagyon közel esik a határhoz, így érdemes átnézni sógorékhoz.

 

Honlap

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 01 szeptember 2017 18:17
Értékelés:
(7 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449