Ezt olvastad már? http://trendalelke.hu Thu, 19 Sep 2019 19:31:02 +0200 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Őszi-téli sztárözön Kecskeméten: a Margaret Islandtől Harcsa Veronikáig http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3232-oszi-teli-sztarozon-kecskemeten-a-margaret-islandtol-harcsa-veronikaig http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3232-oszi-teli-sztarozon-kecskemeten-a-margaret-islandtol-harcsa-veronikaig Őszi-téli sztárözön Kecskeméten: a Margaret Islandtől Harcsa Veronikáig

 

 

Atyai ág - A magyar népzene és keleti rokonai

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. szeptember 21., 18:30

 

Az Agócs Gergely vezette Fonó Zenekar Atyai ág című produkcióval egy több évtizedes gyűjtőmunka eredményét, a magyar népzene Kodály által kijelölt, keleti irányú kapcsolatait tárja a közönség elé a Karacsáj-Cserkesz Köztársaságból, a Kabard-Balkár Köztársaságból és Baskortosztánból érkező énekes és zenész vendégeikkel. Az esten fellép többek között Arszlanbek Szultanbekov énekes és dombra-játékos is, aki A Mongol című Oscar-díjra is jelölt nemzetközi produkció zeneszerzőjeként vált ismertté Ázsia-szerte.

Belépődíj: 1.500 Ft, jegyvásárlás

 

 

Best of Beliczai, műsorvezető: Szobácsi Gergő

 

Helyszín: Három Gúnár Rendezvényház, Festő u. 8.

Időpont: 2019. szeptember 26., 20:30

 

Magyarország egyik piacvezető stand-up komikusa. Mindig ügyfélorientált, közönségcentrikus. A szektor legdinamikusabban fejlődő szereplőjeként a prémium minőség elkötelezettje. Tavaly az utolsó negyedévben már 88%-kal volt poénosabb! Előadóművészi portfóliójában viccek, paródiák, zenés gegek. Szókimondó humorista: számára nem léteznek tabu témák, kivéve a kakilást. Tapasztalat és tudás ötvöződik kulturált produkcióiban, a legtrágárabb szavak közül pedig sose hagyná el a száját a ***. A humor sugárhajtású atombombája, aki nem ismer lehetetlent, ha jól megfizetik. Sikerének titka a folyamatos fejlesztés és nyitottság - egy szóval: ***jó! :)

Jegyár: 3 300 Ft, jegyvásárlás

 

 

Cotton Club Singers jótékonysági koncert

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. szeptember 29., 17 óra

 

A csapat az Ó Budapest c. lemezanyagát adja elő az eredeti előadókkal: Szűcs Gabi, Zsédenyi Adrienn, Fehér Gábor és László Boldizsár közreműködésével. A több nagy zenei blokkban a XX. század pesti utcadalaiból hangzik el majdnem ötven dal részlete.

A zenei anyag a legendás zeneszerző karmester Körmendi Vilmos hangszerelői munkáját dicséri. Az estet a Cotton Club Singers egykori zenészeiből összeállított ötfős zenekar kíséri.

Az est narrátora Szervét Tibor, Jászai Mari-díjas, érdemes művész.

Közreműködnek: az Aranyliget Waldorf Óvoda és Gyermeközpontú Általános Iskola tanulói és pedagógusai. A koncert teljes bevétele az intézmény működését segíti.

Jegyár: 4900 Ft és 5900 Ft, jegyvásárlás

 

 

Mintha elvágták vol - L'art pour l'art társulat

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. október 4., 19 óra

 

Tudta ön, hogy a jelen a jövő múltja és a múlt jövője? Vegyük pl., a Mintha elvágták vol című előadást! Amikor ön a jegyét megvette rá, akkor az a jelen volt, az előadás viszont a jövőben zajlott majd. Amikor az elkövetkezendő jelenben az előadást nézi, a jegyvétel lesz a múlt, az előadás utáni részpedig a jövő. Igen ám, de mi történik a jegyvétel alatt, az előadás közben, illetve a mindkettő után következő időintervallumban? A jegyvásárlás alatt a „Jó napot! A Mintha elvágták vol című előadásra kérek egy jegyet, amibe a Társulat elmúlt és elkövetkezendő 30 évének legjobb jelenetei kerültek, beleértve a kezdeteket” szöveg, a kimondása előtt a jövőben fog elhangozni, az elhangzás pillanatában a jelenben, utána meg a múltban, viszont, ha betűnként vesszük a szöveget, akkor a „m” elhangzásakor az „intha elvágták vol” lesz a jövő, aztán, az „i” kimondásakor a „ntha elvágták vol”, a „m” viszont múlt lesz, immár megváltoztathatatlanul, mivel a múltba utólag nem tudunk belepiszkálni.

A jövő megváltoztatásának lehetősége ugyan rendelkezésünkre áll, de mi értelme lenne, ha az „i” betű elhangzása után úgy folytatnánk, hogy „nhatvelágkátolvműmícelaőrasáderkékyegtegyej…”- vagy, - és ez már valóban újító szellemre vall-, úgy, hogy „krhznaldjfzkeb”. Persze, nem muszáj betűkre bontani, aki igazán elszánt, az a kvantumokat is kipróbálhatja.

Jegyár: 3700 Ft, jegyvásárlás

 

 

Neoton Família koncert

 

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok, Olimpia u. 1/a

Időpont: 2019. október 5., kapunyitás: 18:00, koncert kezdete: 19 óra

 

Program:

 • 19.00: Dj Dominique
 • 20.00 Neoton Família
 • 22.00 Zoltán Erika

 

Jegyárak:

 • álló: 4500 Ft
 • ülő: 5000 Ft

Jegyvásárlás

 

 

Szeretni bolondulásig - Szulák Andrea koncertje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. október 8., 19 óra

 

A történet akkor kezdődött, amikor a Dés László kezdeményezése nyomán megrendezésre kerülő "Jazz az Operában" elnevezésű est alkalmából Szulák Andrea - többek között - a hazai dzsesszélet illusztris alakjával, Balázs Elemérrel és Ifj. Szakcsi Lakatos Bélával. A magyar örökzöldek dzsesszes köntösbe való bujtatásának ötlete aztán odáig fejlődött, hogy összeállt egy zenekar Szulák Andrea Quintet néven.

A Szeretni Bolondulásig CD hat kiváló, összeszokott zenész zseniális egymásra hangoltságának, varázslatos összjátékának eleven megtestesülése, melyen a magyar szívnek és fülnek kedves melódiák csendülnek fel dzsesszes hangzásban. Makulátlan dinamikával ékesítve, Szulák lágyan simogató hangja egyik dallamot a másik után fűzi fel a fényesen csillogó, képzeletbeli láncra. A tollpiheként lebegő pianók szabad szárnyalásba csapnak át. A belső erő által fűtött törékenység bámulatba ejtő.

A koncerten közreműködnek:

 • Balázs Elemér - zenekarvezető, dob
 • Balázs József - zongora
 • Komjáti Áron - gitár
 • Zana Zoltán - szaxofon
 • Egry János - bőgő

Belépődíj: 3.500 Ft, jegyvásárlás

 

 

Dalok a szerelemről - Létay Dóra és Éliás Gyula közös pódiumestje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. október 11., 19:30

 

A koncerten elhangzanak Tóth Árpád, Szabó Lőrinc, Juhász Gyula és Radnóti Miklós versei az előadók által megzenésítve. A szerelem témája hol romantikus, lírai, hol ironikus formában szólal meg, és miközben a művészekkel együtt utazunk az érzelmek hullámain, felcsendülnek örökzöld világslágerek is. Asszociációk versről zenére, lélektől lélekig.

Belépődíj: 3500 Ft, a koncert napján 3900 Ft, jegyvásárlás

 

 

ByeAlex - Cselló és zongora

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. október 13., 19 óra

 

Márta Alex (ByeAlex) szerzői estje, Demkó Mátyás klasszikus zongoraművész és Friderikusz Péter csellista kíséretében. ByeAlex, Slepp, Senkise és egyéb olyan dalok hallhatók majd, amelyekhez Alexnek meghatározó köze volt (van) a múltban/jelenben!

Jegyár: 3800 Ft, jegyvásárlás

 

 

Kettőskereszt vagy amit akartok - Dombóvári István önálló estje, műsorvez.: Bellus István

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. október 16., 18:00

 

Életünk jelentős része a közösségi oldalakon zajlik, ami alaposan átrendezte és újraalkotta a szokásainkat.

De vajon tényleg ismerjük az ismerőseinket?

Biztos, hogy szeret minket az, aki folyamatosan felfelé tartott mutatóujjat küld mindenre?

Mit akarhat valójában tőlünk, aki rendszeresen megbök?

És egyébként hová tettem a lakáskulcsomat???

Dombóvári István legújabb önálló estjében többek között ezekre a mindenkit érintő kérdésekre keres válaszokat. Stand up, jelenet és zene két órában!

Az előadás időtartama kb. 80 perc, szünet nélkül.

Jegyár: 3600 Ft, jegyvásárlás

 

 

Szobakoncert: Majoros Gyula

 

Helyszín: Leskowsky Hangszergyűjtemény, Rákóczi út 15.

Időpont: 2019. október 17., 19:00–21:00

 

Majoros Gyula, szobrász, díszlettervező, zenész, az Uzgin Űver zenekar alapító tagja különleges szólókoncertet ad: egy nagy, felfújható, átlátszó fóliakockában mutatja be előadását. Zenéjében az ethno, az experimentális zene, a jazz és az elektronika egy sajátos majorosgyulás hangzássá áll össze. Mindez a nem hétköznapi látvánnyal és előadásmóddal egy teljesen egyedi élményt varázsol. Nem is beszélve arról, hogy az egész performanszt többezer hangszerrel körbevéve, párnákon, kanapén, babzsákokon ülve állva, fekve lehet élvezni. Ajándék indai masala chai és forralt bor jár minden vendégnek.

Jegyár: 1000 Ft, jegyvásárlás

 

 

Bagdi Bella - Élni jöttem

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. október 27., 18:00

 

Bagdi Bella hosszú utat járt be a koncertszínpadokig: előadói pályáját színészként kezdte, majd évekig lemondott az előadóművészetről, de 2009-től önterápiás céllal írt dalait elkezdte megosztani a közönséggel is. Dalaiban az élet tanításait zenésíti meg. Sajátos pozitív zenei és szöveg világot alakított ki, ebbe a világba hívja el évről évre növekvő rajongó táborát. Estjeinek hangulatát az életöröm, a belső béke, az emberi lelkünket feltöltő üzenetek és a közönséggel való folyamatos interakció jellemzi.

"Pszichológiai tanulmányaim során folyamatosan olyan módszerek és elméletek után kutatok, amelyek segítenek fejleszteni énhatékonyságunkat, lelkiedzettségünket, tanult leleményességünket, optimizmusunkat, éntudatosságunkat, érzelmi intelligenciánkat – egyszóval mindazokat a faktorokat, amelyek egyre bátrabbá teszik működésünket az életben. Az Élni jöttem turnén a tudomány által is elismert nagy bölcsek vállán állva a zenén keresztül szeretném továbbadni azt az iránymutatást, amely egy boldogabb és bátrabb élethez vezet.”

Jegyár: 4900 Ft, jegyvásárlás

 

 

A MAJMOK KIRÁLYA - Felméri Péter önálló estje

 

Helyszín: Három Gúnár Rendezvényház, Festő u. 8.

Időpont: 2019. november 7., 19:00–22:00

 

Felméri Péter egy ugyanolyan ember mint bárki más ezen a bolygón. És mégis egyedi. Mert nincs még egy olyan Felméri Péter aki annyira szereti a spenótfőzeléket és a focit egyszerre, mint ő. Felméri Péter az az ember, akivel biztos összefutottál már egy forgalmasabb utcában vagy a metrón. Vagy ha eddig nem, akkor majd ezután fogsz. Soha se tudhatod, hogy melyik sarkon fog befordulni legközelebb. Lehet, hogy ott oson a hátad mögött. Vagy a szembeni kávézóban szürcsöli a narancslevét vidáman.

Jegyár: 3300 Ft, jegyvásárlás

 

Fotó: Hegyi Júlia Lily Photography

 

Margaret Island - szimfonik

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. november 9., 19 óra

 

Szimfonikus hangszerelésben csendülnek fel a Margaret Island slágerei és legfrissebb szerzeményei a 2019-es országjáró Csend turnén. A hét fős zenekart a Heuréka Pop Orchestra kíséri az este folyamán.

Jegyár: 6900 Ft, jegyvásárlás

 

 

ZORÁN 2019

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. november 10., 15 és 19 óra

 

Közreműködnek: Sipeki Zoltán, Gátos Iván, Csányi István, Óvári Éva, Kabelács Rita, Péter Barbara

Jegyár: 4900 Ft, jegyvásárlás

 

 

Kicsi Gesztenye Klub

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. november 24., 11 és 15 óra

 

A Minimaxon 9 európai országban és hazánkban is hatalmas sikerrel futó ismeretterjesztő zenés mesesorozat varázslatos, karácsonyi színpadi showja!
Csodás ünnepi hangulat és a máskor nem hallható Fehér Karácsony című dalunk is vár! S persze Télapó is tiszteletét teszi az előadáson!

Ismerd meg szereplőinket, Napsugarat, Olly-t, Lufipofit és Gesztenyét, akik a 4 őselemet szimbolizálva (víz, tűz, levegő, föld) a bájos Lizával kalauzolják el a Gyerekeket szellemes párbeszédekkel és csodás dalokkal, hogy átadják nekik a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket. A főszereplők segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival megkoronázva.

Belépődíj: 2990 Ft, 3490 Ft, 3990 Ft, 4490 Ft, jegyvásárlás

 

 

A Molnár Dixieland Band jubileumi gálakoncertje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. november 27., 19 óra

 

A szegedi Molnár Dixieland Band 1964-ben alakult, azóta folyamatosan koncerteznek belföldön és külföldön egyaránt. Az együttes 2019-ben lesz 55 éves, az alapító zenekar vezető Dr. Molnár Gyula 2019 januárjában ünnepli 75. születésnapját, így az együttes kétszeresen jubilál. Az élettelteli, örömérzést és vidámságot sugárzó stílusáról ismert zenekar a kettős jubileumról gálakoncerttel emlékezik meg.

A koncert vendégművészei:

 • Illényi Katica (hegedű),
 • Berki Tamás (ének),
 • és Lázár István (trombita).

Belépődíj: 4.800 Ft, jegyvásárlás

 

 

Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. december 6., 18:00

 

Dr. Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani ismeretek terjesztését, a szakmai közvélemény formálását. Médiaszereplései, ismeretterjesztő könyvei tették a hazai klinikai pszichológia királynőjévé. Bagdy Emőke mint ember titka a munka, a szorgalom. Nem ismeri a körülményeket, nem igényel feltételeket. Kedvenc tárgyai a kedves és fontos könyvei. Pozitív, és mindent azzá formál. Nem mereng az akadályokon, a megoldást keresi. Folyton mozgásban van, előre néz. Múltja a művei, a számtalan betű, szó és mondat. Jelene az alkotás, és a jövője minden, ami megalkotható, felépíthető, elindítható szellemi, szakmai áramlat, kutatás vagy eszmei hatás. Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, professor emeritus.

Jegyár: 3200 Ft, jegyvásárlás

 

 

Szekeres Adrien adventi koncertje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. december 20., 19:30

 

Szekeres Adrien korunk, és generációjának egyik legkiemelkedőbb előadóművésze. Nem csak páratlan és mással össze nem téveszthető énekhangjának, hanem lebilincselő egyéniségének, előadásmódjának is köszönheti sikereit. A nagysikerű Olyan, mint Te című daláról elnevezett albuma 5 hét alatt aranylemez lett, s ezt követően a platina lemezt is átvehette Adrien. Az album a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége lemezeladási listáján az előkelő első helyezést kapta. Népszerű dalai az országos és vidéki rádiókban is az egyik legjátszottabb magyar előadóvá emelték. Népszerű televíziós műsorok kedvelt meghívottja. Szekeres Adrien köré épülő produkciók, minden apró részletre kiterjedő igényességükkel, harmóniájukkal igyekszenek a közönség igényeit kiszolgálni.

Jegyár: 5500 Ft, jegyvásárlás

 

 

Szikrázó mondatok - Kepes András előadása

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. január 27., 18 óra

 

A szavaknak hatalmuk van; tudat alatt irányítanak bennünket. Vannak mondatok, amelyek beégnek az emlékezetünkbe, és meghatározzák gondolkodásunkat, értékrendünket. Vannak köztük felemelő, inspiráló és mérgező szavak, származhatnak szülőktől, tanároktól, barátoktól sőt ellenségektől is. Kepes András azokról az emlékezetes mondatokról mesél, amelyek fontosak voltak számára életének egy-egy szakaszában, és amelyekre mások is ráismerhetnek, másoknak is tanulságosak lehetnek.

Jegyár: 2000 Ft, jegyvásárlás

 

 

Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint klubkoncert

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. január 31., 19:30 óra

 

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, valamint számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában.

Az elmúlt években akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká. Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. A néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

Jegyár: 3500 Ft, jegyvásárlás

 

 

A nő misztériuma - Müller Péter előadása

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. február 11., 18 óra

 

Müller Péter kortárs író, dramaturg, forgatókönyvíró és előadó. Napjaink egyik legjelentősebb spirituális gondolkodója. Jelentősége abban rejlik, hogy nem dogmákat gyárt, hanem látni tanít, belső párbeszédre késztet, s ezen az úton megismerhetjük a legfontosabbat: önmagunkat.
A munka persze ránk vár, de szavaival valóban rávezet arra, hogyan is gyújtsuk meg azt a bizonyos lámpást.

Jegyár: 1800 Ft, jegyvásárlás

 

 

Dalok, emlékek, érzések - Kocsis Tibor akusztikus klubkoncertje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. február 29., 19:30 óra

 

1981. szeptember 1-jén született Kecskeméten. Lajosmizsén gyerekeskedett. Kecskemétre járt gimnáziumba, majd az egri Eszterházy Károly Főiskolán szerzett diplomát. Főiskolásként indult már tehetségkutató műsorban. Az átütő sikert a 2011-es év hozta meg, amikor az X-Faktor 2. szériájába jelentkezett, tehetsége és céltudatossága végül meghozta a végső győzelmet, és ezzel együtt az ismertséget is. 2012 februárjában debütált első dala, a Lásd a csodát, melyből videóklip is készült. Első önálló albuma 2012 júliusában jelent meg, Irány az élet címmel, ahol több saját szerzeménye is helyet kapott. 2013 nyarán jelent meg a Soha már dalból 2. Videóklipje. 2. albuma, mely az Új holnap címet viseli, 2014 januárban jelent meg. 2016 szeptemberében jelent meg a harmadik szólóalbum, 3 címmel.

Jegyár: 3500 Ft, jegyvásárlás

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 18 Sep 2019 22:06:38 +0200
Merülj el Kecskemét szecessziós csodáiban! Különleges sétákra várnak http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3230-merulj-el-kecskemet-szecesszios-csodaiban-kulonleges-setakra-varnak http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3230-merulj-el-kecskemet-szecesszios-csodaiban-kulonleges-setakra-varnak Merülj el Kecskemét szecessziós csodáiban! Különleges sétákra várnak

 

 

Városnéző séták Kecskemét szecessziós főterén

 

Gyülekező helyszíne: a Városháza előtt

Időpontok:

 • 2019. szeptember 21. szombat 10.00,
 • 2019. szeptember 29. vasárnap 10.00,
 • 2019. október 6. vasárnap 10.00

 

Megközelítőleg 2 órás városnézés keretében idegenvezető kíséretében mutatják be az érdeklődők számára a város szecessziós nevezetességeit, többek között a Városházát, a Cifrapalotát, az Újkollégiumot, az egykori Iparosotthont és a Városi Kaszinó épületét.

 

A programra előzetes regisztráció nem szükséges.

Részvételi díj: 1000 Ft/fő, 18 év alattiak számára 500 Ft/fő.

 

További információ:

Tourinform Iroda

 • Cím: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 5/a
 • Telefon: +36 76 / 800 - 040
 • E-mail: kecskemet@tourinform.hu

 

A sétára csak jó időben kerül sor.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 18 Sep 2019 17:22:47 +0200
Íme a legjobb kecskeméti programok szeptember 18-22. között http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3229-ime-a-legjobb-kecskemeti-programok-szeptember-18-22-kozott http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3229-ime-a-legjobb-kecskemeti-programok-szeptember-18-22-kozott Íme a legjobb kecskeméti programok szeptember 18-22. között

 

 

Szóda(l)

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Időpont: 2019. szeptember 18., 17:00–19:00

 

Szó és dal a Bozsó Gyűjteményben.

Saját verseit felolvassa: Libor Zoltán (szó).

Zongorán játszik: Vass-Eysen Ákos (dal)

 

 

Sümegi György: Egy Lechner-álom könyvbemutató

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 2., Pávás terem

Időpont: 2019. szeptember 19., 16:00

 

A könyvet bemutatja: Hadik András művészettörténész

Köszöntőt mond: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere

A bemutató házigazdája: Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke

A könyvbemutatón lehetőség nyílik a szerzővel való találkozásra és a könyv megvásárlására.

 

 

Kecskemét is kiállítja… Foucault-ingáját

 

Helyszín: Malom Központ, Korona u. 2.

Időpont: 2019. szeptember 19-20.


León Foucault francia fizikus, csillagász születésének 200. évfordulójának alkalmával a Neumann János Egyetem is csatlakozik az országos “Foucault 200” felhíváshoz, amelynek keretében iskolák, egyetemek tiszteleghetnek a fizikus munkássága előtt. A Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatika kara, a Bányai Júlia Gimnázium és a Kecskeméti
Planetárium egy kétnapos rendezvényt szervez az évforduló alkalmával. Az első nap kiemelt eseménye a közel 25 méter hosszú és 24 kilogramm tömegű Foucault-inga bemutatása. Az érdeklődő diákokat izgalmas fizikai kísérletek is várják, ahol élményalapon gazdagíthatják tudásukat.

Foucault sok területen alkotott jelentőset, fotózta a Napot, rajta a napfoltokkal, megmérte a fénysebességet földi eszközökkel, kimutatta, hogy vízben lassabban halad a fény, mikroszkopikus tárgyakat és élőlényeket fotózott orvosok számára, tanulmányozta az örvényáramokat, de foglalkozott fénytannal és hőtannal is. Ám kétségtelenül leghíresebb és legfontosabb munkája a róla elnevezett inga-kísérlet, amelyet 1851 márciusában a párizsi Pantheonban mutatott be a nagyközönségnek. A kupolába erősített 67 m hosszú, 28 kg tömegű inga méltóságteljes lengései közben a lengés síkja lassanként (óránként 11,3 fokot) elfordult, amely első közvetlen bizonyítékát szolgáltatta a Föld forgásának, döntően hozzájárulva ezzel világképünk formálásához.

Honlap

 

Tervezett program:

2019. szeptember 19. (csütörtök):

 • 16:30 – megnyitó Köszöntőt mond Dr. Fülöp Tamás a Neumann János Egyetem rektora, Dr.Kovács Lóránt az NJE GAMF dékánja és Dr. Lukács Lajos a Bányai Júlia Gimnázium igazgatója
 • 16: 45 - Mikrofotó-pályázat meghirdetése diákoknak
 • 17:00 – az inga ünnepélyes indítása
 • 17:30 – 20:00 – folyamatos ingabemutató


2019. szeptember 20. (péntek):

délelőtt: bemutatók iskolás csoportok számára

délután: folyamatos ingabemutató, távcsöves Nap-megfigyelés és fotózás a 4. emeleti teraszon, relatív fénysebesség-mérés vízben.

 

A Mikrofotó-pályázat eredményhirdetését a Neumann János Egyetem GAMF Karán rendezik 2019. október 18-án.

 

 

Kecskeméti Népzenei Találkozó

 

Helyszín: Deák Ferenc tér, Hírös Agóra Kulturális Központ (Deák Ferenc tér 1.)

Időpont: 2019. szeptember 19-22.

 

Ízelítő a programokból:

 • Napom-napom fényes napom – nemezkiállítás,
 • Csík János és a Mezzo Együttes műsora,
 • Rendhagyó prímástalálkozó,
 • Tanúhegyek – hagyományőrző gálaműsor,
 • Táncházak,
 • VII. Kecskeméti Prímásverseny – táncházzenész hegedűsök részére,
 • TABU KRÓNIKA – Törökország, Amerika, BUlgária,
 • “Atyai ág” – A magyar népzene keleti rokonai,
 • Kézműves bemutatók, kézműves foglalkozások gyermekeknek,
 • Paár Julcsi Hangoló: Kerekerdő – családi koncert,
 • Kézműves Vásár

Részletes program

 

 

Pánsíp és okarina - Kövi Szabolcs templomi koncertje

 

Helyszín: Kecskeméti Evangélikus Egyház, Arany János utca 1.

Időpont: 2019. szeptember 20., 18:00–19:30

 

Koncert vetítéssel, pánsípos és okarinás számok.

Belépő: 1000 Ft, ami levásárolható egy választható CD-re.

ELŐZETES JELENTKEZÉS SZÜKSÉGES, a koviszabolcs@gmail.com e-mail címen vagy a 06309295970 telefonszámon, akár sms-ben.

 

 

Nyárzáró Bakelitbuli

 

Helyszín: Kóborló Könyvesbolt, Csongrádi utca 1.

Időpont: 2019. szeptember 20., 19:00–21:00

 

Újra Könyv és Zene DjTwoBbal a Kóborló Antikváriumban! Nyárbúcsúztató éjszakai könyvvásár, zenehallgatás, beszélgetés, borozás és 2+1 akció!

A program ingyenesen látogatható.

 

 

Az egyensúly öröme - ingyenes jógaóra a napéjegyenlőség ünnepén

 

Helyszín: Decathlon Magyarország, Dunaföldvári út 2/b

Időpont: 2019. szeptember 21., 9:00–10:00

 

“Évkörünk ünnepén, az őszi napfordulón épp egyenlő hosszú az éj és a nappal, egy pillanatra egyensúlyba kerül a nap és a hold, a fény és a sötétség. Soha jobb alkalom összegezni, megállni, ha szükséges, újratervezni szokásainkat, életünket! A jóga kiváló eszközei támogatóan készítik fel immunrendszerünket az ősz küszöbén. Egyensúlyt teremtenek hormonális rendszerünkben, segítenek tartalékot képezni nemcsak energiából, de békességből, könnyedségből és derűből a rövidülő őszi napokra. Központban lesznek az energiaszintemelő, stresszoldó, feltöltő ászanák, légzőgyakorlatok és mudrák. Az illóolajak finom támogatói lesznek az egyensúly könnyedebb megteremtésének és örömteli megéléséhez.”

Az órát vezeti: Benkő Ildikó okleveles sportedző, jógaoktató, légzéstréner (Danu Jóga Központ)

Vigyél magaddal jógaszőnyeget és egy nagyobb takarót a szőnyeged alá! Ha nincs jógaszőnyeged, jelezd privát üzenetben, néhányat tudnak biztosítani a résztvevőknek!
Az óra ingyenes, a RÖPKE SE programjaival együttműködésben valósul meg.

 

 

Szülők Szombatja: Kurzus Gyermeket Nevelőknek

 

Helyszín: Kecskeméti Baptista Gyülekezet, Szent-Györgyi Albert utca 23.

Időpont: 2019. szeptember 21., 9:00–12:00

 

“Szívügyem, hogy minden szülő értse a saját gyermekét, és a viselkedése mögött azt is képes legyen meglátni, ami a szemnek láthatatlan: az érző szívét. Ezzel a céllal foglak benneteket 9 hónapon át kalauzolni a gyermeknevelés labirintusában és remélem, hogy a végére mindannyian olyan átfogó szemléletre tesztek szert, amely birtokában recept és ‘tuti módszer’ nélkül is magabiztosan vezetitek majd gyermekeiteket a felnövés kalandos útján.”

Brouwer Pálhegyi Krisztina - kekneveles.net

Az intenzív tanfolyam 9 részes, 2019. szeptemberétől 2020. júniusáig tart, havonta 1 szombat délelőttöt vesz igénybe. Az előadást a téma közös feldolgozása követi kiscsoportos formában. A KÉK nevelés alapsorozata a gyermek és az érte felelős felnőtt rendezett kapcsolatának megteremtéséről és fenntartásáról szól: arról a kapcsolatról, amelyben hatni tudunk a gyerekeinkre, ők pedig fejlődni tudnak. A kapcsolatra nézve biztonságos, és a fejlődést támogató gyermeknevelés alapkérdéseit vesszük sorra. Leendő és gyakorló szülőkhöz szólunk és mindazokhoz, akinek a gondjaira gyerekek vannak bízva.

A rendezvény nyitott, gyülekezeti tagság vagy vallásos meggyőződés nem feltétel.

Bővebb információ és jelentkezés

 

 

Fuss, hogy lélegezz

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, domb felőli oldal

Időpont: 2019. szeptember 21., 9:00-18:00

 

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megszervezi a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztálya „Fuss, hogy lélegezz” futóversenyt és családi napot.

A rendezvény célja idén is légzéstámogatási eszköz megvásárlása. A szervezők futóversennyel, majd színes családi napi programokkal készülnek.

Részletek

 

 

Városnéző séta Kecskemét szecessziós főterén

 

Gyülekező helyszíne: a Városháza előtt

Időpont: 2019. szeptember 21., 10.00

 

Megközelítőleg 2 órás városnézés keretében idegenvezető kíséretében mutatják be az érdeklődők számára a város szecessziós nevezetességeit, többek között a Városházát, a Cifrapalotát, az Újkollégiumot, az egykori Iparosotthont és a Városi Kaszinó épületét.

Részletek

 

 

Országos Játéknap

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2019. szeptember 21., 10.00-14.00

 

Kézműves foglalkozások: Leveles szélcsengő készítése agyagból, Marbushka színező

Interaktív játékok: Marbushka társasjátékok, kugli, Schenk vár és katonái, Anker kőépítő

A program ingyenes.

 

 

Kecskeméti Harcművészeti Bemutató

 

Helyszín: Kecskemét Mercedes-Benz Sport Akadémia, Olimpia utca 1/a

Időpont: 2019. szeptember 21., 10:00–13:00

 

A Free Line Sportegyesület ízelítőt ad a Nanbudo, az Aikido, a Ju Jitsu, a Capoeira, a Sankido Karate, a Katori Shinto Ryu és a Birkózás művészetéből.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

 

 

Kortárs japán művészeti kiállítás

 

Helyszín: Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Serfőző u. 19.

Megnyitó: 2019. szeptember 21., 15:00

 

Közelítések a csendhez címmel Kobayashi Harumi Tohsei munkáiból nyílik tárlat, illetve Alakváltozások függőben címmel válogatást láthatunk Furukawa Mieko, Shimoda Tohsen, Yatsuka Toru, Kasagi Gyokusen és különleges vendégként Taguchi Keiko (Sakura Project), a japán tusfestészet mai mestereinek alkotásaiból.

Megnyitja: Yokozawa Yoshitaka művészeti menedzser és Dr. Kriston-Vízi József egyesületi elnök. 

A rendezvény alkalmával a Kunság Női Borrend Egyesület tagjai térségünk kiváló boraiból kóstolót tartanak.

 

Kísérő program:

A megnyitó alkalmával Kobayashi Harumi Tohsei vezetésével két kiscsoportos workshopban a szőlő motívum kidolgozására kerül sor a különleges sumi-e technikával, nagyméretű papírlapokon 15:30-16:30 és 17:00-18:00 között.

Az elkészült munkák hazavihetők!

Részvételi díj: a múzeumi belépő ára 600,-/fő. Kapcsolat és jelentkezés a workshopra: kecskemet.aomori@gmail.com

 

A kiállítás megtekinthető: 2019. október 31-ig, vasárnap és hétfő kivételével 10-17 óra között.

 

 

A Várnegyed titkai

 

Helyszín: Libri Malom Könyvesbolt, Korona u. 2.

Időpont: 2019. szeptember 21., 16.00

 

Vajon milyen titkokat rejt a főváros legrégebbi és legkülönlegesebb kerülete, a Budai Várnegyed? Fedezzük fel együtt ezt a különleges városrészt Szotyi, a galamb segítségével! Izgalmas játékokkal és sok nevetéssel várják a gyerekeket és szüleiket.

 

 

Aprók Tánca - Itt az ősz

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2019. szeptember 21., 16.00-17.30

 

Kézművesség: terménybáb készítés

Részvételi díj: 450 Ft/fő 1 éves kortól

 

 

Színházak éjszakája Kecskeméten

 

Időpont: 2019. szeptember 21., szombat

 

A Színházak éjszakája országos programsorozatához kapcsolódva a Katona József Színház egy kis ízelítővel szolgál az évad előadásaiból, de készülnek még interaktív hangszerbemutatóval és egy csomó gyerekprogrammal is, illetve kedvezményes bérletek vásárlására szintén lehetőség nyílik. A Hírös Gasztorszínház ugyancsak készül erre a különleges estére: a borkóstolóval egybekötött Wine Tourist c. előadásukat láthatjuk rendhagyó helyszínen és egy meglepetés vendéggel.

Részletek

 

 

Európai Autómentes Nap

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2019. szeptember 22.

 

Főtéri programok:

10.00-18.00 óráig környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos programok, játékos csoportfoglalkozások, tudásfelmérő tesztek, veterán és egyedi kerékpárok kiállítása, EU Információs sátor, energia-takarékos jármű; valamint hibrid- és elektromos meghajtású személygépjárművek kiállítása várja az érdeklődőket.

09.00-16.00 óráig „Kecskeméti Kétkarikás Kritérium Kerékpár Verseny” (korcsoport szerinti bontásban amatőr és profi versenyzők mérhetik össze tehetségüket, egy előre kijelölt, biztosított körpályán. A legjobban teljesítő versenyzők külön díjazásban részesülnek.

11.00 – 16.00 óráig regisztráció a kerékpáros felvonulásra

16.00 órától kerékpáros felvonulás (Indulás és cél: Kossuth tér)

Az immáron hagyományosnak tekinthető kerékpáros felvonuláson kicsik és nagyok együtt tekerhetnek biztosított útvonalon, hogy a fenntartható városi közlekedés élménye mindenkié lehessen. A felvonuláson előzetes regisztráció szükséges, hiszen idén is értékes tárgynyereményeket sorsolunk ki a résztvevők között.

 

A rendezvény napján 06.00 - 18.00 óráig az alábbi közterületek lezárása várható:

Deák Ferenc tér (Alföld áruház felöli oldala), Lechner Ödön utca, Luther köz, Arany János utca, Kisfaludy utca, Festő utca, Lestár téri parkolók (zsákparkoló), Kossuth téri parkolók (Lordok Háza előtt), Katona József tér, Batthyány utca (Dobó körúti körforgalomtól a Katona József tér irányába), Dobó István körút (városközpont felöli oldala) és Trombita utca.

A forgalomkorlátozások alól idén is kivételt képeznek a zöld alapszínű rendszámmal rendelkező gépjárművek.

Kedvezőtlen időjárás esetén a foglalkozások a Hírös Agóra - Ifjúsági Otthonban kerülnek megrendezésre.

 

 

Szerelmes biciklisták (1965)

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. szeptember 22., 16:00

 

Fekete-fehér magyar film, 100 perc, rendezte Bacsó Péter, szereplők: Orbán Tibor, Tahi Tóth László, Káldi Nóra

"Ó, a Balaton! Nyári napokon…" András, Albert és Bence álmai valóra válnak, amikor biciklitúrára mennek a Balatonra. Napfény, vízpart, csinos lányok. András és öccse, Bence ugyanannak a lánynak csapják a szelet, Eszternek. András ráveszi öccsét, hogy mondjon le a lányról, akit egy este meghódít, ám másnap elhagy. Eszter a fiú után megy…

Jegyár: 850 Ft, jegyvásárlás

 

 

A MOST pillanatának megtalálása - túl a technikákon

 

Helyszín: FLOW yoga & Selfness, Bánk bán utca 6.

Időpont: 2019. szeptember 22., 17:00–18:30

 

Egyáltalán, mi az a Most? Miért kerül az ember az elképzelt jövőbe, miért elmélkedik a múlton, és miért hiszi azt, hogy erre szüksége van? Hogyan lehet kilépni az idő fogságából, hogyan lehet a múlt és a jövő présétől megmenekülni? Létezik-e erre valamilyen technika vajon? És ha létezik, akkor feltételezhető, elég sok gyakorlással mindenki elsajátíthatná a tökéletes belső nyugalom és a béke állapotát. De amikor éppen egy durva történet, veszekedés, szakítás, haláleset, vagy csak egy mindennapi gyereknevelés közepén vagy, nem fogod tudni végrehajtani a fél órás technikádat, hogy megtaláld a békét. Hiába gyakoroltál bármennyit, jön majd egy élethelyzet, ami felborít, amikor esz a méreg és rágódsz valamin... ekkor nem működik semmi. Mégis, hogy lehet ebben a helyzetben megtalálni a békét? A most csendességét?

A részvétel regisztrációhoz kötött!

 

 

Kitekintő: S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállítás 2019

 

Helyszín: Budapest Aréna, Stefánia út 2.

Időpont: 2019. szeptember 20-22.

 

“Idén újra életre keltjük a magazinok oldalait! Szeptemberben ismét egy grandiózus, egybefüggő bemutatóteremmé varázsoljuk a Budapest Arénát, ahol a legfrissebb enteriőr trendek, a hazai design színe-java, csodás bútorok, felületek és kiegészítők várnak! Tarts velünk a S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállításon, ahol egyedi, dúsan díszített enteriőrök mutatnak be valós vagy elképzelt élettereket! A S/ALON BUDAPEST nem egy egyszerű kiállítás, hanem egy különleges koncepció szerint szervezett találkozási pont a design szerelmesei és a szakma kiemelt képviselői számára, mely túlmutat a megszokott kifejezésformákon. Ha inspirációra vágysz, építkezés vagy felújítás előtt állsz, konkrét lakberendezési megoldásokat keresel, vagy csupán egy feledhetetlen élménnyel gazdagodnál, itt a helyed!”

Belépő: 3 500 Ft, jegyvásárlás itt

 

NYERJ PÁROS BELÉPŐT!

 

Játssz a kecskeméti LAKBERENDEZŐD oldallal! Nincs más dolgod, mint kommentben megjelölni, hogy kivel mennél, majd lájkolni mindkettőtöknek a Lakberendeződ és a S/ALON BUDAPEST oldalát!

Sorsolás: 2019. szeptember 19-én 20:00 órakor.

 

Tavaly mi is ellátogattunk a S/ALON-ra, itt meséltünk az élményeinkről.

 

 

Előzetes: Hírös kecskemétiek pódiumbeszélgetés

 

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Rákóczi út 15.

Időpont: 2019. szeptember 24., 18 óra

 

Vendégek:

 • Dr. Kiss Katalin, karnagy, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézetének egyetemi docense, a világhírű Ars Nova Énekegyüttes és a Kecskeméti Fesztivál Kórus karnagya
 • Szepes Lajos, a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola nyugalmazott, címzetes igazgatója
 • TanBorEn Trio: (Tóth Levente, Madaras Zoltán, Kerek Csombor), 2019 – A Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató ötödik, Kamara Virtuózok elnevezésű évadának nyertesei

Beszélgetőpartner: Kriskó János

A pódiumbeszélgetés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az info@hiroskozpont.hu e-mail címen, a 76/501-176 melléken vagy személyesen a Hírös Város Turisztikai Központban (Kecskemét, Rákóczi u. 15.) lehet 13.00 – 17.00-ig, illetve az előadás előtt a helyszínen.

 

 

Kérdések és tévhitek a HPV elleni oltásról

 

Helyszín: Vásárhelyi Pál Általános Iskola, 121-es terem

Időpont: 2019. szeptember 25, 17:00

 

Előadó: Dr. Nyirády Tamás szülész-nőgyógyász

Az előadás ingyenes.

 

 

Libikóka? Munka, nők, család

 

Helyszín: CédrusNet, Kápolna u. 24.

Időpont: 2019. szeptember 26-27., 9:00-16:00

 

Nőként sokszor érezzük, az élet a munka és a család mérleghintája: ha jól csinálod, jó játék, van benne ritmus, egyszer fent, egyszer lent. De mi van, ha elveszik az egyensúly, és egy torz állapot jön létre, mint amikor egy 30 kilós gyerek szeretne a 70 kilós felnőttel libikókázni? Oda az egyensúly, az öröm forrása.

Karrier vagy család? Nem kell választanod!

A kecskeméti Család- és KarrierPONT és a CédrusNet Kecskemét készségfejlesztő kiscsoportos foglalkozásán olyan eszközöket adunk a kezedbe, amelyekkel megtalálhatod a saját egyensúlyodat! Trénerünk, Pajkó Andrea, a Trendalelke.hu online női magazin és a Vállalkozónői reggeli eseménysorozat alapítója, aki két kislány anyukájaként szintén nem szeretett volna választani a karrier és a család között, és azt vallja, igenis van megoldás.

Mire számíts?

2 alkalomból álló, jó hangulatú, kiscsoportos foglalkozásra (10-15 fő), gyakorlatias, a mindennapokban jól használható megoldásokra, sok-sok inspiráló, motiváló gondolatra, és élmény alapú tanulásra.

1. alkalom - előkészítő foglalkozás: szeptember 26., csütörtök, 9.00-12.15

2. alkalom - készségfejlesztő csoportfoglalkozás: szeptember 27., péntek, 9.00-16.00

Mit kapsz tőlünk?

 • megismered a rugalmas foglalkoztatást, ami remek megoldás a munka és család összeegyeztetésére,
 • közösen feltérképezzük az értékeidet, készségeidet,
 • erősítjük az önérvényesítő képességedet,
 • dolgozunk a személyes portfóliódon, hogy az értékeidet és a sikereidet lássák a munkáltatók
 • bevezetünk az időgazdálkodás és feladatmenedzsment hatékony kezelésébe,
 • nem engedjük el a kezed a foglalkozás után sem, segítünk, támogatunk továbbra is.

A képzés értéke: 25.000 Ft

Részvételi díj: INGYENES, de regisztrációhoz kötött. Férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Regisztráció itt

Bővebb információ: Pajkó Andrea, andrea@pibs.hu, 06 30 243 44 49

 

 

Szóraka Tanoda

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2019.szeptember 28., 10.00-15.00

 

Felnőtt kézműves program:

Papírmasé ékszer készítése Hájas Réka vezetésével

Részvételi díj: 500 Ft/fő + anyagköltség

Előre jelentkezés szükséges!

Telefonszám: 76/481-469

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Tue, 17 Sep 2019 16:37:02 +0200
Még egy árnyalattal zöldebb Kecskemét: elindult az Életmentő Üveg kampány http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3228-meg-egy-arnyalattal-zoldebb-kecskemet-elindult-az-eletmento-uveg-kampany http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3228-meg-egy-arnyalattal-zoldebb-kecskemet-elindult-az-eletmento-uveg-kampany Még egy árnyalattal zöldebb Kecskemét: elindult az Életmentő Üveg kampány

 

 

 

Életmentő Üveg

 

Időtartam: 2019. szeptember 17-27.

 

A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával megvalósuló kampány célja egyrészt a lakosság ösztönzése a szelektív hulladékgyűjtésre, másrészt az összegyűjtött üveg értékéből három darab félautomata defibrillátort szeretnének vásárolni és felajánlanlani, ezek majd kecskeméti közintézményekben kapnak helyet.

 

 

A kedd délelőtti sajtótájékoztatón a KTE kosárlabdacsapata máris felavatta a konténereket a főtéri Tourinform iroda melletti gyűjtószigeten. Mi megadjuk nekik a három pontokat ezekért a dobásokért!

 

 

Miért pont üveget gyűjtenek?

 • visszagyűjtése az üveg adottságai miatt kedvezőtlen (törékenysége és súlya)
 • felhasználásával csökkenthetőek az előállítás okozta környezeti terhek és CO2-kibocsátás
 • 100 %-ban, sőt kevesebb energia és nyersanyag felhasználással újrahasznosítható
 • mégis az egyik legkisebb arányban visszagyűjtött csomagolási hulladék

 

 

Az alábbi helyszíneken találod az „Életmentő Üveg” logóval ellátott konténereket:

 • Szabadság tér - Koháry István krt. felőli sarka
 • Hunyadiváros: Köztemető parkolója (Béke fasor 71/A)
 • Műkertváros: Gizella tér
 • Máriaváros: régi uszoda parkolója - (Olimpia u.)
 • Hetényegyháza: Művelődési ház előtt - (Posta u.)
 • Széchenyiváros: Szabadidő központ bejárata mellett - (Nyíri út)
 • Széchenyiváros: Univer Abc parkolója - (Aradi vértanúk tere)
 • Széchenyiváros: Spar parkoló - (Március 15. u.)
 • Belváros: Rendőrség mellett - (Batthyány u. felől)
 • Villanegyed-Széchenyiváros: református temető – (Szent Imre u.)

A lakosság visszajelzései alapján máris szükségessé vált a helyszínek bővítése, ezt hamarosan megteszik.

Nemrég, amikor bemutattuk, hogyan működik a szelektív hulladékgyűjtés Kecskeméten, kaptunk tőletek olyan visszajelzéseket, hogy nem tudjátok, az üveget hova vihetitek, a szelektív szigetek nagy részéről eltűntek ezek a konténerek. Agatics Roland, a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezetője kérdésünkre elmondta, hogy - ha nem is ilyen nagy számban -, de a kampány során kihelyezett konténerek valószínűleg állandó helyet kapnak a fenti helyszíneken.

 

 

Dupla esély a túlélésre!

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kardiológiai Osztályának osztályvezető főorvosa, Dr. Nagy András Ph.D. a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, ezeket a hirtelen szívhalál (például infarktus, kamrai fibrilláció) leküzdését szolgáló készülékeket előképzettséggel nem rendelkező laikusok is tudják használni. Azért fontos, hogy az ilyen esetekben a mentők kiérkezésig minél hamarabb segítséget kapjon a beteg, mert a légzés és a keringés leállása után 5 perccel visszafordíthatatlan agyi károsodás következik be, 10 perc után pedig már halál. A készülékek segítségével viszont duplájára növekedhet azoknak a száma, akik eljutnak a kórházig, valamint szintén dupla az esély a túlélésre és arra, hogy a beteg agyi károsodás nélkül hagyja el a kórházat.

 

 

„Dobj egy selfiet”

Készíts egy képet, hogyan helyezed el az üveghulladékot a gyűjtőponton, majd követve az utasításokat, az elkészült képet töltsd fel ide! Ha szerencsés vagy, fáradságodért cserébe nyerhetsz is.

Képfeltöltésre 2019. szeptember 17. 00:00-tól szeptember 27. 24:00-ig van lehetőség.

 

A kampány zárórendezvénye és nyereménysorsolás

Helyszín: Piaccsarnok, Budai u. 2/a

Időpont: 2019. október 4., 10.00

 

Bővebb információ

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Tue, 17 Sep 2019 12:10:39 +0200
Fuss, hogy lélegezz - ismét egy jó ügyért mozoghatnak a kecskemétiek http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3227-fuss-hogy-lelegezz-ismet-egy-jo-ugyert-mozoghatnak-a-kecskemetiek http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3227-fuss-hogy-lelegezz-ismet-egy-jo-ugyert-mozoghatnak-a-kecskemetiek Fuss, hogy lélegezz - ismét egy jó ügyért mozoghatnak a kecskemétiek

 

 

Fuss, hogy lélegezz

 

Benkó Zoltán Szabadidőközpont, domb felőli oldal

Időpont: 2019. szeptember 21., 9:00–18:00

 

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megszervezi a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztálya „Fuss, hogy lélegezz” futóversenyt és családi napot.

Az előző évi cél egy lélegeztetőgép volt, amelyet sikeresen elértek. A rendezvény célja idén is egy légzéstámogatási eszköz (Airvo 2).

Futóversennyel, majd színes családi napi programokkal készülnek a szervezők.

 

Távok:

1 km-es sétakör, 1 km, 5 km, 10 km

 

Program:

 • 8:30-10:00 regisztráció
 • 10:15 bemelegítés Vidám Marcsival
 • 10:30 1 kilométeres futótáv
 • 10:45 5 és 10 kilométeres futótáv
 • 12:00 eredményhirdetés

 

 

A családi nap rendezvényei 10:45-től kezdődnek.

Színpadi fellépők:

 • Ciróka Bábszínház
 • Leskowsky Hangszergyűjtemény - Hangszerbabusgató
 • Mátyás Király citerazenekar
 • Aero Fit Dance
 • L-Dance Group - Bartha Lilla Tánciskola
 • Szekeres Kamilla
 • Petőfiszállás néptánccsoport

Emellett egész nap arcfestéssel, csillámtetkóval, lufihajtogatással, kézműves programokkal, illetve ugrálóvárral csábítják a kicsiket, de a helyszínen lesz a tűzoltóság, a honvédség, mentőautó és a Kutyával egy Mosolyért Alapítvány is.

A helyszínen lehetőség lesz ital, étel és fagylalt megvásárlására.

 

Regisztráció

Belépő:

 • 12 év felett: 1500 Ft/fő
 • 12 év alatti: 1000 Ft/fő

Utalási adatok:

 • Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány
 • Számlaszám: 10402506-25020153-00000000
 • Közlemény: Fuss, hogy lélegezz!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Mon, 16 Sep 2019 17:23:08 +0200