TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Csodákkal teli élményközpontként születik újjá a kecskeméti Tudomány és Művészetek Háza
20
2017 okt.

Csodákkal teli élményközpontként születik újjá a kecskeméti Tudomány és Művészetek Háza

 

Félretolhatják az unalmas tankönyveket a kecskeméti gyerkőcök, izgalmas élményközpontban tanulhatják a természettudományok rejtelmeit a hamarosan megújuló Tudomány és Technika Házában. Szimulátoron próbálhatják ki, milyen pilóták lennének, babzsákon pihenve tanulmányozhatják a csillagokat, óriási, interaktív gömbön tudhatnak meg érdekességeket a Földről. És ez csak kis szelete a rájuk váró kalandoknak!

 

 

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen nyújtott be pályázatot a Természettudományos Tudástár és Élményközpont létesítésére, és sikeresen meg is nyerték a kiírást. A Kecskeméti Tudomány és Művészetek Házában élményközpontú tanulást támogató elemekkel bővített természettudományi bemutató- és oktatóhely létesül tehát a kecskeméti és környékbeli települések tanulóifjúsága számára.

 

 

A programban 13 vidéki és 13 kecskeméti általános és középiskola vesz részt közel 12 ezer diákkal. A sajtótájékoztatón azonban előrevetítették, hogy a tervek között szerepel az, hogy a két fővárosi Csodák Palotája mintájára egyénileg is látogatható legyen a későbbiekben a központ.

 

 

Ilyen menő eszközöket próbálhatnak majd ki a gyerekek:

 

  • A mobil planetárium nemcsak csillagászati, hanem 3D-s élmények, filmek bemutatására is alkalmas.
  • Mivel mind az autóipar, mind a repülés része a város életének, élethű szimulátorokon bontogathatják szárnyaikat az ifjú pilóták és autóversenyzők.
  • Szenzorokkal és képrögzítő eszközökkel felszerelhető drónt is reptethetnek.
  • Az egyik legnagyobb durranás pedig az Európában is ritkaság számba menő „Magic Planet” elnevezésű vetítő gömb.

 

 

 


Mindehhez természetesen szükséges a TIT székházának átalakítása, felújítása. A Tudomány és Technika Kávézóból például közösségi tér formálódik majd. Ellenben a Michelangelo-csarnok megmarad a továbbiaban is.

 

 

 

 

Az élményközpont megvalósítását november 1-től kezdhetik meg a szervezők, és 2018. október 31-re kell befejezniük. A program 2018. november 1-jén indul, és 28 hónapig tart.

 


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 20 október 2017 16:54
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449