TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ KECSKEMÉTI NŐK, akikre büszkék lehetünk: Csatosné Harmati Erika
21
2015 jún.

KECSKEMÉTI NŐK, akikre büszkék lehetünk: Csatosné Harmati Erika

 

Egy stílusos és harmonikus nő a pénzügyek világából: a pedagógusból vállalkozóvá  lett 3 gyermekes anya, aki fogalom a biztosítási tanácsadók között. Számtalan szakmai díj birtokában újabb kihívásokon töri a fejét. Az El Caminot már teljesítette, most a hatékonyabb, de egészséges női érdekérvényesítésért küzd Kecskeméten is.


Név: Csatosné Harmati Erika

Családi állapot: házas

Foglalkozás: vállalkozó, vezető pénzügyi tervező

Karrier

  • Pályafutását pedagógusként kezdte, 6 évig németet tanított
  • Családi vállalkozásuk kereskedelemmel, értékesítéssel és tanácsadással foglalkozik
  • 2010-ben az Év menedzsere Bács-Kiskun megyében
  • 2000 óta tizenháromszoros MDRT tag, ezen belül hétszeres Court of the Table és kétszeres Top of the Table szint

Közösségi élet

  • Aktív szervezője a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női tagozatának
  • A Nőnek lenni jó kecskeméti konferencia kitalálója
  • Kecskeméten működő alapítványok, intézmények támogatója

Család

  • 1 férj, 3 gyermek, 1 unoka

 

Csatosné Harmati Erika

Generációk

 

Mottó:

„Tőlünk függ, megtanuljuk-e az új játszmát, az új szabályokat, vagy a régi módon csináljuk tovább, és a legjobb játékosokká válunk egy olyan játszmában, melyet többé már nem játszanak.”

Larry Wilson


1.    Melyik könyvet olvastad utoljára?


Általában lefekvés előtt, illetve hét végén van időm olvasni. Jellemző rám, hogy egyszerre több könyvet is olvasok párhuzamosan, jelenleg 3 is van az ágyam mellett:

1.    Sheryl Sandberg – Dobd be magad!
2.    Csutak István – Camino Steve
3.    Viana Stibal – ThetaHealing® haladóknak

2.    Ami teljesen kikapcsol:


Ilyen dolog is több van:
1. a jóga
2. egy pohár jó borral kiülni a balatoni házikónk teraszára
3. sétálni, túrázni egy gyönyörű erdőben


3.    Kedvenc kecskeméti helyed?


1. saját kertünk
2. az Arborétum
3. a Vincent Kávézó terasza


4.    Amin sose spórolnék…


Könyvek, önképzés, a 2 hónapos kis unokám – Dorka. (Azért mindenben van egy ésszerűségi határ – de az nem a „spórolás” miatt van…)


5.    Amire soha nem költenék…


Alapelveim közé tartozik, hogy soha nem mondom, hogy „soha”. Ugyanis lehet, hogy amiről úgy gondolom, hogy nem fér bele a jelenlegi értékrendembe, a jövőben kerülhetek olyan élethelyzetbe, amikor meg épp az a valami lesz a helyes lépés.


6.    Hány órát dolgozol egy nap?


Változó, általában 8-10 órát. Viszont évek óta van egy ún. „nyári üzemmódom”, amikor is hétfőtől csütörtökig inkább meghajtom, hogy azután 3 napos lehessen a hét vége.


7.    Életed legnagyobb eredménye (i)?

•    Cégem, a MetLife Biztosító Zrt. 14 szeres Bajnok Tanácsadói címe
•    2012. és 2013. évben a MetLife EMEA Régió (Európa, Közel-Kelet és Afrika országait tömörítő régió) 16.000 tanácsadója közül „Leading VIP Agent” kategóriában – Bajnok tanácsadó
•    2014 őszén, férjemmel közösen végigjártuk a spanyolországi El Camino 900 km-ét.
•    Boldog család!

 

Csatosné Harmati Erika

El Camino: célbaérés


8.    Mi az eddig elért sikereid titka?


Úgy gondolom, hogy szakmai sikereim hátterében a folyamatos tanulás és önképzés, az aktuális nemzetközi és hazai trendek figyelembe vétele, valamint a kitartó és következetes munkavégzés áll.

Az El Camino teljesítéséhez szükség volt a komoly anyagi és fizikai felkészülés, valamint a kitartás mellett a jól megválasztott partnerre (a férjemre)! Smile
Ami pedig a boldog családot illeti – türelem, megértés és az előzőeknél is nagyobb kitartás! Ja, és itt is egy kiváló férj!!! Smile


9.    A legnagyobb kudarcod?


Igaz, hogy voltak az életemnek nehéz időszakai. (Ilyen volt például a 2007-2008-as pénzügyi krízis időszaka.) Az is biztos, hogy kitűzött céljaimat sem sikerült mindig elérnem. Mégis azt kell mondanom, hogy nem lenne helyes, ha ezeket „kudarcként” értékelném. Inkább kemény tapasztalásnak, leckének, amit a sors azért hozott az utamba, hogy tanuljak belőle.


10.    Milyen hivatást választanál magadnak, ha újra pályakezdő lennél?


Nem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy már kislány koromban is pénzügyi és biztosítási tanácsadónak készültem. (nem is tudtam, hogy létezik ilyen hivatás…) Éppen ezért én is – mind oly sokan ebben a szakmában – tanárként kezdtem a pályafutásom. Azt a munkát is imádtam, de – ahogy az oktatásügy akkori és jelenlegi állapotát értékelem – nem vagyok benne biztos, hogy ennyi mindent elérhettem volna az életben, ha a katedránál maradok… Márpedig én most nagyon boldog és elégedett vagyok jelenlegi életemmel. Tudom, hogy mennyire fontos az, amit csinálok, mekkora segítséget tudok nyújtani az embereknek, családoknak abban, hogy megmutatom, megtanítom Őket arra, hogyan kezeljék helyesebben a pénzügyeiket. (és erre pont a 2008-as válság volt a legnagyobb visszaigazolás!) Az is örömmel tölt el, hogy munkánkból egy jó életminőséget tudunk biztosítani családunknak. Tehát én elégedett vagyok pályám alakulásával, nem csinálnám most sem másképp. Ebben a hivatásban óriási lehetőségeket látok a jövőben is!

11.    Reményeid szerint milyen lesz az életed 5 év múlva?

Óriási változtatást egyelőre nem tervezek. Azt azonban szeretném elérni, hogy a jelenleg is sikeresen működő családi vállalkozásunk még szervezettebben működjön, és egyre bővülő szolgáltatásainknak köszönhetően ügyfeleink még elégedettebbek legyenek velünk. Ha ez megvalósul, akkor a heti 5 napos, napi 8-10 órás munkaidőt csökkenteni tudom, így a felszabaduló időben más irányba is el tudok „kalandozni”. Terveim között szerepel az életvezetés, személyiségfejlesztés, valamint a pénzügyek területén különböző tréningek, mentori programok elindítása.


12.    Milyen tanácsot adnál a mai nőknek?

Ezzel a divatos „mai nő” jelzővel igazából nem is tudok mit kezdeni. Hiszen ugyanígy a MÁ-ban él a 65-70 (sőt 80-90) éves nyugdíjas, mint a még sikeres és aktív 40-50 éves, vagy a kisgyermekes 30-as és a pályáját éppen elindító 20-25 éves – NŐ! Igazi feladatnak én azt tekintem, hogy mindenki találja meg az életkorának, élethelyzetének leginkább megfelelő megoldásokat. Ehhez az kell, hogy rendelkezzünk álmokkal, hosszú távú elképzelésekkel, de az ezek megvalósításához szükséges tervekkel, stratégiákkal is. Ma már oly nagy a szakirodalma ennek a területnek, hogy csak válogatni kell! Képezzék magukat, vagy kérjék felkészült szakemberek támogatását! Tegyen mindenki a saját boldogulásáért, ne várja senki, hogy a dolgok majd „maguktól megoldódnak”. Nem fognak! Vagy ha mégis, akkor egyáltalán nem biztos, hogy az eredménnyel elégedettek lesznek. Közhelynek hathat, de én azt vallom, hogy a HOLNAP eredményeiért MA kell lépéseket tenni! Mint ahogy a jelenlegi kudarcok sem csak a „körülményeknek köszönhetőek”, hanem inkább annak, hogy valamit nem, vagy éppen helytelenül tettünk meg a múltban! Ezt az elvet pedig nem csak a „mai nőknek”, hanem a „mai férfiaknak” is be kellene tartani! – és sokkal boldogabb lenne a világ.

13.    Milyen legyen Kecskemét 2020-ban?

Addig már csak öt évünk van! Bár nem vagyok tősgyökeres kecskeméti, én nagyon szeretek ebben a városban élni. Családunkkal 1996-ban költöztünk ide, és ezt máig életünk egyik legszerencsésebb döntésének tartjuk. Nagyon „élhető” város, a főváros közelsége pedig akár üzleti, akár szórakozási szempontból rendkívül előnyös. Szoktam mondani, hogy hamarabb felérek – mondjuk a MŰPA-ba – mint egy budapesti, Békásmegyerről! Nem hiszem, hogy 5 év alatt reálisan elvárhatóak lennének óriási változások, de azt azért szívesen venném, ha


•    a város útjai jobb állapotban lennének. (ma, ha valaki végigmegy pl. a Hegedűs közön, akkor az aszfalt minőségéről a „Szürke 50 árnyalata” jut az eszébe…)
•    még több hangulatos kerthelyiség lenne a városban, ahol vidáman zajlik az élet.
•    felújításra kerülne a Nagytemplom.
•    rendezésre kerülne az állomás környéke, vagy az Izsáki úti régi kórház és a laktanyák területe
•    a Dombnál, ill. az Arborétumban megoldott lenne a futás, kocogás (akár sötétedés után is!)
•    a városban működő vállalatok és vállalkozások legalább a budapesti szintet megközelítő béreket tudnának fizetni a dolgozóiknak.


13+1    Fejezd be a mondatot: Ha tehetném, …

Ha tehetném, a jelenleginél sokkal jobban összefognám a kecskeméti (és környékbeli!) vállalatok, vállalkozások és intézmények női felső- és középvezetőit, tulajdonosait. Tapasztalom, hogy nemzetközi szinten, de már hazánkban is történtek ez irányban lépések. Mint ahogy néhányan itt, Kecskeméten is elkezdtünk „mozgolódni” – például a tavalyi és az idei Nőnapi Konferencia sikeres megszervezésével. Óriási potenciált látok abban, ha a nők szerepe felértékelődne a gazdasági, és a pénzügyi vezetés területén. (a politikát nem szeretném belekeverni!)

Viszont úgy gondolom, hogy akkor járunk el helyesen, ha ezt a folyamatot nem a férfiak „ellenében”, hanem pontosan az Ő támogatásukat megnyerve, közösen hajtjuk végre! Mint ahogyan a családok is csak akkor működnek hosszútávon is sikeresen és boldogan, ha a Férj és Feleség, az Apa és Anya, valamint a Férfi és a Nő megtalálja, kialakítja az összhangot! Hiszen egy egészséges kapcsolatban mindannyian egyenrangúak vagyunk, mégis más-más területen tudjuk kiteljesíteni képességeinket!

Csatosné Harmati Erika

Balatoni harmónia

 

 Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

 

 

Utoljára frissítve: péntek, 19 június 2015 16:25
Értékelés:
(8 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449